Vadász volt a Las Vegas-i tömeggyilkos

Lövöldözés Las Vegasban
LAS VEGAS, NV - OCTOBER 01: People flee the Route 91 Harvest country music festival grounds after a active shooter was reported on October 1, 2017 in Las Vegas, Nevada. A gunman has opened fire on a music festival in Las Vegas, leaving at least 2 people dead. Police have confirmed that one suspect has been shot. The investigation is ongoing. David Becker/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Egyesült Államok legvéresebb merénylete történt Las Vegasban, helyi idő szerint vasárnap este 10-kor, mikor a 64 éves Stephen Paddock belelőtt a tömegbe, több tucat embert megölt, 500 feletti a sérültek száma.
Vágólapra másolva!

Stephen Paddock este 10-kor a Mandalay Bay Casino 32. emeletéről indította lövéseit, a kiérkező kommandó holtan találta a férfit a szobájában, minden bizonnyal öngyilkos lett. A szobát szeptember 28-án foglalta el egy nő társaságában, akiről a hatóságok azt feltételezik, hogy a felesége, Marilou Danley, aki a lövöldözés idején külföldön volt.

Lövöldözés Las Vegasban Forrás: AFP/Mark Ralston

A 64 éves nyugdíjas férfi Las Vegastól észak-keletre található Mesquite városában élt.

Paddock nem volt büntetett előéletű, sőt a szobájában talált fegyvereket is legálisan birtokolta.

A férfi korábban Nevadában, Miamiban és Kaliforniában is élt, mielőtt 2016 júniusában Mesquite-be költözött.

Újságíróknak megszólalt a lövöldöző bátyja, Eric Paddock, aki megdöbbent a történtektől. Szerinte – annak ellenére, hogy az Iszlám Állam vállalta a merényletet – nincs sem vallási, sem politikai indíttatása a testvérének, semmi jele nem volt annak, hogy mire készül.

– tette hozzá Eric Paddock.

Lövöldözés Las Vegasban Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Becker

A lövöldöző indítékát még keresi a rendőrség, nemrég megkapták a házkutatási engedélyt, hogy további nyomokat keressenek.

Paddock engedéllyel rendelkező vadász volt, valamint volt jogosítványa kisrepülőgépekre, volt két saját gépe is.