Az Iszlám Állam videót készített két elfogott orosz katonáról

Vágólapra másolva!
Videót jelentetett meg kedden két, állítólag az Iszlám Állam fogságába került orosz katonáról a dzsihadista szervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség. Oroszország cáfolta, hogy katonái estek volna a terrorszervezet fogságába.
Vágólapra másolva!

A felvételen két, szürke overállban ülő férfi látható. Az egyik arcán ütésnyomok látszanak. A másik egy szakállas férfi, akinek kezeit megbilincselték.

Csak a nevük és a születési helyük hangzik el

A szakállas férfi a kamerába beszélve Roman Zabolotnijként azonosítja magát, és közli, hogy

1979-ben született a délnyugat-oroszországi Rosztvoi területen.

Hozzáteszi, hogy a szíriai Deir-ez-Zór tartomány nyugati, sivatagos felében található as-Suala városban fogták el. Az Aamák múlt héten számolt be két orosz katona fogságba eséséről ezen a területen.
Majd azzal folytatja a felvételen, hogy vele együtt elfogták még az 1978-ban

az oroszországi Domogyedovszki területen született Grigorij Szurkanovot.

Zabolotni jaz interneten is elérhető, mindössze 37 másodperces felvételrészleten nem mondja azt, hogy a mellette ülő férfi lenne Grigorij Szurkanov, mint ahogy az sem hangzik el, hogy az orosz fegyveres erők tagjai lennének.

Oroszország cáfol

Az orosz védelmi minisztérium nem sokkal a videó megjelenését követően

cáfolta, hogy orosz katonák kerültek volna fogságba Deir-ez-Zórban.

"Semmilyen, az Oroszországi Föderáció fegyveres erőihez tartózó egyének fogságba esésével, vagy veszteségekkel kapcsolatos incidens nem történt Deir-ez-Zór tartományban, illetve Szíria más térségeiben" - nyomatékosította az orosz védelmi tárca.

Oroszország már múlt héten is cáfolta az Aamáknak a foglyul ejtett katonákra, illetve egy katona halálára vonatkozó állításait.

Az Aamák által publikált videóból nem derülnek ki az Iszlám Állam követelései, és az sem, hogy milyen sors vár az állítólagos foglyokra.