Elbocsátották a CBS alelnökét Facebook-kommentje miatt

lövöldözés Las Vegasban
LAS VEGAS, NV - OCTOBER 01 People run from the Route 91 Harvest country music festival after apparent gun fire was heard on October 1, 2017 in Las Vegas, Nevada. There are reports of an active shooter around the Mandalay Bay Resort and Casino. David Becker/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal elbocsátották Hayley Geftman-Goldot, a CBS televízió alelnökét, mert azt írta: nem tud együtt érezni a Las Vegas-i tömegmészárlás áldozataival, mert a countryzene kedvelői többnyire fegyverrel hadonászó republikánusok.
Vágólapra másolva!

Hayley Geftman-Gold még aznap éjjel bocsánatkérő közleményt adott ki, amelyben azt írta,

„őszintén sajnálja”, amit mondott.

Az elbocsátott CBS-alelnök világossá teszi, hogy „szégyenletes” bejegyzése nem tükrözi korábbi munkaadója, kollégái, családja és barátai nézeteit, sőt még a saját nézeteit sem. „Ennek az értelmetlen erőszaknak a legmélyebb együttérzést kell kiváltania” - írta Geftman-Gold.

Geftman-Gold körülbelül egy évet töltött a cégnél,

megsértette a vállalat normáit,

és többé már nem a CBS alkalmazottja. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az elbocsátott alelnök nézetei „mélyen elfogadhatatlanok a CBS valamennyi munkatársa számára”, egyúttal együttérzését fejezte ki a tragédia sebesültjeinek és az áldozatok családtagjainak.

A Las Vegas-i tömeggyilkosságban 59-en meghaltak, 527-en megsebesültek Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Becker

New York állam ügyvédi kamarája hétfőn petíciót fogalmazott meg, amelyben elítélte Geftman-Gold „helytelen szakmai viselkedését”. A petíciót hétfőn késő estig mintegy ezren írták alá.

Donald Trump elnök hétfőn rövid beszédében leszögezte: a Las Vegasban elkövetett tömegmészárlás „velejéig gonosz cselekedet” volt. Az elnök elrendelte, péntekig mindenhol engedjék félárbocra az amerikai zászlót, feleségével együtt pedig szerdán Las Vegasba látogat.