Évekig tartott a BMW autógyár örököseinek uralma, a Reimann család azonban letaszította őket az élről.

A német Manager Magazin 33 milliárd euróra, vagyis átszámítva 10 290 milliárd forintra becsüli a Jacobs Douwe Egberts tea- és kávégyártó, a Coty parfümgyártó és részben a Reckitt Benckiser brit tisztítószergyártó mögött álló család vagyonát.

A szupergazdagok listáját 2014 óta vezető BMW-örökösök, Stefan Quandt és Susanne Klatten, a második helyre szorultak vissza 31,5 milliárd euróra, vagyis 9826 milliárd forintra becsült együttes vagyonukkal.

Harmadik a 22 milliárd euróra, vagyis 6862 milliárd forintra becsült vagyonnal Dieter Schwarz, a Lidl áruházlánc alapítója osztozik Georg és Maria-Elisabeth Schaefflerrel, a nevüket viselő gépjárműipari beszállító tulajdonosaival, a Continental autóipari beszállító nagyrészvényeseivel.

A listát a részvénypakettek, a vállalati tulajdonhányadok és az ismert egyéb vagyonelemek aktuális értékének figyelembe vételével állítja össze a Manager Magazin, a részvények esetében a szeptember 15-i árfolyamokat vették figyelembe.

A Bilanz üzleti magazin nemrég közzétett hasonló listáján a Lidl alapítója szerepelt az első helyen, és csak őket követte a Reimann család.