A Las Vegas-i tömeggyilkos egy biztonsági őrt is meglőtt

Orlando, 2017. október 3. Eric Paddock által 2017. október 2-án közreadott dátummegjelölés nélküli kép fivéréről, Stephenről, akit a hatóságok Las Vegas-i lövöldözés elkövetésével gyanusítanak. A 64 éves Stephen Paddock egy könnyűzenei koncert hallgatósága közül legkevesebb ötvenkilenc embert megölt és csaknem ötszázharmincat megsebesített automata fegyverével a szállodai szobájából, mielőtt magával is végzett. (MTI/AP/Eric Paddock)
Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i tömegmészárlás elkövetője, Stephen Paddock a szálloda egyik biztonsági őrét is meglőtte.
Vágólapra másolva!

Joe Lombardo seriff elmondta: Jesus Campost, a Mandalay Bay szálloda biztonsági őrét a 32-ik emeletről riasztották, amikor felért az emeletre, a Las Vegas-i lövöldöző lábon lőtte. Később a szállodai ablakból

10-11 percen keresztül tüzelt

a szálloda melletti countryfesztivál vendégseregére.

Joe Lombardo seriff további részleteket nem közölt. A múlt héten a rendőrség még azt mondta, hogy Paddock már javában lövöldözött, amikor Jesus Campos az emeletre érkezett, és Paddock az ajtón keresztül eresztett a lábába golyót.

Stephen Paddoc 59 embert ölt meg és 530-at megsebesített automata fegyverével Forrás: MTI/AP/Courtesy of Eric Paddock/John Raoux

A Las Vegas-i rendőrség egyébként továbbra is a

sötétben tapogatódzik

azzal kapcsolatban, hogy milyen indatékai voltak Paddocknak. Annyit sikerült kideríteni, hogy szerencsejátékos volt, nagy összegekben játszott, és mivel törzsvendég volt a szállodában, a szobát ingyen kapta meg.

Hétfőn a rendőrség ismét kihallgatta Paddock öccsét és több családtagját, de Lombardo seriff az újságírók kifejezett kérdéseire is csupán annyit közölt, már egyértelmű, hogy a férfi egyedül követte el tettét.