Kirúgták az ápolót megbilincselő amerikai rendőrt

Vágólapra másolva!
Elbocsátották helyi idő szerint kedden azt az amerikai rendőrt, aki júliusban durván megbilincselt egy kórházi ápolót, aki teljesen jogszerűen járt el.
Vágólapra másolva!

A Utah államban történt eset nagy felháborodást keltett. Jeff Payne nyomozó azt követelte egy kórházi ápolótól, hogy vegyen vért egy baleset sérültjétől, ám az ápoló elmagyarázta neki, hogy ezt csak bírói felhatalmazás alapján vagy az érintett hivatalos beleegyezésével teheti meg. Payne egyikkel sem rendelkezett, de ragaszkodott a vérvételhez, majd amikor az ápoló erre nem volt hajlandó, kirángatta az épületből, és meg is bilincselte. Az ápoló végig azt kiabálta, hogy semmi rosszat nem tett. Mindezt Payne testkamerája rögzítette.

A rendőrség később bocsánatot kért a történtek miatt, kedden pedig Mike Brown helyi rendőrfőnök úgy döntött: Jeff Payne nem maradhat a rendőrség állományában.

A nyomozó ügyvédje, Greg Skordas rámutatott, hogy Payne 27 éven át példásan végezte a munkáját, és úgy vélte, hogy a nyomozó tette nem elég ok arra, hogy elbocsássák.