Brüsszeli terror: újabb ember őrizetben

terrortámadások Zaventem Brüsszel 2016. március 22-én
A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér kitört ablakai, miután kettős robbantás történt a belga fővárosban 2016. március 22-én. Tizenegyen életüket vesztették és 81-en megsebesültek a reptéri öngyilkos merényletben, valamint tizenöt halottja és 55 sebesültje volt a brüsszeli Maelbeek metróállomásnál történt robbantásnak.
Vágólapra másolva!
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a tavaly márciusi brüsszeli terrorcselekményekkel összefüggésben - jelentette be szerdán a belga szövetségi ügyészség.
Vágólapra másolva!

A 39 éves Brahim T.-t feltehetőleg kedden fogták el, amikor sajtóbeszámolók szerint a hatóságok tucatnyi helyszínen tartottak házkutatást a brüsszeli régióban - írta a Le Soir című helyi napilap.

A vádhatóság tájékoztatása szerint

a férfi ellen terrorszervezetben való részvétel, terrorista gyilkosságok és terrorcselekmények kísérlete miatt indult eljárás, további részleteket azonban egyelőre nem közöltek.

A belga Zaventem nemzetközi repülőtér kitört ablakai, miután kettős robbantás történt 2016. március 22-én. Tizenheten életüket vesztették és 81-en megsebesültek a reptéri öngyilkos merényletekben. A brüsszeli Maelbeek metróállomásnál történt aznapi, harmadik robbantásnak pedig tizenöt halottja és 55 sebesültje volt. Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

2016. március 22-én a belga fővárosban két helyszínen is terrortámadást hajtottak végre.

A 32 ember halálát okozó robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

Az országban azóta is hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják a terrorkészültség szintjét, ami azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős.