Tovább tombol a tűz Kaliforniában

fire Horizontal Fire damage is seen from the air in the Coffey Park neighborhood October 11, 2017, in Santa Rosa, California.
More than 200 fire engines and firefighting crews from around the country were being rushed to California on Wednesday to help ba
Lakópark maradványai Santa Rosában
Vágólapra másolva!
Huszonegyre emelkedett szerda estére a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma.
Vágólapra másolva!

A heves szél újra felszította a lángokat Kalifornia északi vidékein, elsősorban a történelminek mondott borvidékeken. A tűzoltók képtelenek megbirkózni a lángokkal, a bozóttüzek száma szaporodik. A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal szóvivője, Daniel Berlant szerdán este arról tájékoztatta a sajtót, hogy a keddi 17 helyett szerdán már 22 helyen pusztított bozóttűz.

Több mint 3500 ház - lakóépületek és üzletek sora - lett a tűz martaléka, szőlők és borospincék semmisültek meg, mindent hamu és füst borít. A Sonoma völgy egyik részén

a hatóságok kötelező kiürítést rendeltek el.

A Sonoma megyei seriff, Robert Giordano arról számolt be, hogy

több mint 600 ember eltűnt,

de reményei szerint életben vannak, de a tűz és a kaotikus helyzet miatt rendkívül nehéz a kommunikáció. Ezzel együtt is, a seriff arra számít, hogy a természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma emelkedni fog. "A pusztítás óriási, bizonyos területekre még be sem tudunk menni, hogy felmérjük a helyzetet" - fogalmazott Giordano.

Lakópark maradványai Santa Rosában Forrás: AFP/Elijah Nouvelage

Napa megyében Calistoga városát kiürítették, a megyei katasztrófa-elhárítási hivatal helyi vezetője, Diane Dillon arról tájékoztatta a sajtót, hogy a katasztrófa-elhárítási hivatal munkatársai házról házra jártak, és távozásra szólították fel az ott élőket. Kötelező kiürítést rendeltek el Solano megyében is.
A napai tűzoltóság vezetője, Barry Biermann szerint az erős szél és az alacsony páratartalom csak segíti a tűz terjedését.

Kalifornia déli vidékein hűvösebb az időjárás, s ez segítette a tűzoltókat a lángok elleni küzdelemben.