Húsvágó bárddal gyilkolt egy férfi az USA-ban

Vágólapra másolva!
Vermont állam Burlington városában családi tragédia borzolja a kedélyeket. A szomszédok nem is sejtették, hogy mekkora baj van Aita Gurunggal. Ő maga viszont tisztában volt vele, hogy súlyos mentális problémái vannak. Saját jószántából jelent meg a pszichiátrián, hogy a kivizsgálását kérje. Úgy látszik, tévedett az orvos, aki néhány nap után hazaengedte, mert Aita Gurung ahogy megérkezett, fogott egy bárdot, amivel rátámadt feleségére és anyósára.
Vágólapra másolva!

Ahogy a Burlington Free Press jelentette, Vermont állam legnagyobb városában, amely 40 ezer lakosával csak egy csendes kisváros, nem mindennapi ámokfutás történt. A szomszédok és ismerősök normális életetet élő családnak írták le a 34 éves Aita Gurungot és 32 éves feleségét, Yogeswari Khadkát, valamint nyolc éves fiukat. Maga Aita Gurung azonban érezte,

hogy súlyos mentális problémái vannak,

mert szombaton maga jelentkezett a Vermonti Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályán, hogy kivizsgálják.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen diagnózist állítottak fel róla, de valószínűleg nagyot tévedett az az orvos, aki hazaengedte a kórházból. Ugyanis Aita Gurung ahogy csütörtök délután fél 3-kor megérkezett, a konyhában

megragadott egy jókora bárdot

és rátámadt feleségére, illetve jelen lévő anyósára, az 54 éves Thulsa Rimalra. A házaspár nyolc éves fia még az iskolában volt, valószínűleg ezért úszta meg ép bőrrel apja ámokfutását.

Aita Gurung a feleségének a fején és a karjain olyan súlyos sebeket okozott, hogy

a nő azonnal meghalt.

Az egyik szomszéd lépett közbe, aki engedéllyel tartott lőfegyverével sakkban tartotta a tomboló Aita Gurungot, miközben hívta a 911-et. A kiérkező mentők még életben találták a szintén súlyos sebeket kapó Thulsa Rimalt, aki a kórházban jelenleg is kritikus állapotban van. A rendőrség gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjával őrizetbe vette Aita Gurungot, tettének indítékáról még nem adtak tájékoztatást.