Tengerbe zuhant egy teherszállító repülőgép Elefántcsontpartnál szombaton, röviddel azután, hogy felszállt az abidjani nemzetközi repülőtérről; a balesetben négy moldovai állampolgár meghalt - közölte Sidiki Diakite belbiztonsági miniszter.

A repülőgépen összesen tízen utaztak. Két további moldovai és négy francia állampolgár sérülésekkel vészelte át a balesetet. Biztonsági források szerint a francia állampolgárok katonák.
Szemtanúk szerint egy légcsavaros teherszállító repülőgéppel történt a baleset, amelynek idején vihar, heves eső volt a térségben, és villámlott is.A RIA Novosztyi orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a baleset egy ukrán vállalat gépével történt, a fedélzeten a francia hadseregnek szánt szállítmány volt. Nem sokkal a becsapódás után a gép roncsait partra mosta a víz.
Az ötmilliós Abidjan Elefántcsontpart legnagyobb városa és üzleti-pénzügyi központja, amelynek nemzetközi repülőtere forgalmas légikikötő. A francia hadsereg is igénybe veszi, mert logisztikai bázist működtet az országban az iszlamista fegyveresek elleni harchoz az afrikai Száhel-övezetben.