Egy árverésen bukkantak fel Kennedy elnök fiának egyetemei papírjai

Vágólapra másolva!
Egy online aukciós oldal 85 ezer dollárért (22 millió forintért) kínálta fel eladásra John F. Kennedy Jr., az 1963-ban meggyilkolt Kennedy amerikai elnök fia egyetemi dokumentumait, amelyeket a Brown Egyetem szerint elloptak.
Vágólapra másolva!

Az egyetem szóvivője, Brian Clark elmondta: nagyon meglepte és aggodalommal töltötte el őket, hogy egy volt diákjuk bizalmas adatai és dokumentumai nemcsak hogy nyilvánosságra kerülhetnek, hanem ráadásul aukción akarják áruba bocsátani azokat.

Az intézmény mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a dokumentumokat. Az aukciós oldalt már hivatalosan is tájékoztatták arról, hogy a dokumentumokat ellopták a Brown Egyetemtől.

A MomentsInTime.com azokat az iratokat akarta elárverezni, amelyek

John F. Kennedy Jr. egyetemi évei alatt készültek és azokat a leveleket, amelyekben az édesanyja, Jacqueline Kennedy Onassis érdeklődött az egyetem egy munkatársától a fia előmeneteléről.

Gary Zimet, az aukciós honlap üzemeltetője közölte, hogy a dokumentumok az egyetem egy alkalmazottjához kerültek és egy takarító találta meg őket, amikor a közelmúltban az illető házának kiürítésével bízták meg. A papírok a szemétben végezték volna, ha egy közvetítő útján el nem jutnak hozzá. A dokumentumokat bárki megvásárolhatja, aki megadja a kitűzött árat, akár az egyetem is.
Kennedy 1983-ban végzett a Brown Egyetemen. Repülőgép-szerencsétlenségben, 38 évesen vesztette életét 1999-ben.

Az egyetem szerint a dokumentumokat évekkel ezelőtt lophatták el az archívumukból.