Késeléses támadás Münchenben

police Horizontal German police stands inside a security perimeter set after a man attacked passersby near Rosenheimer square in the southern German city of Munich on October 21, 2017.
The man attacked passersby in five places near Rosenheimer Platz in th
Rendőrök a müncheni Rosenheimer téren
Vágólapra másolva!
Több embert megkéselt egy támadó a németországi Münchenben délelőtt. Hat különböző helyszínen késelt, nyolcan sérültek meg. 
Vágólapra másolva!

Az első helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A bajor főváros rendőrsége felszólította a belvárosi Rosenheimer tér környékén lévő embereket, hogy maradjanak a környező épületekben. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszott.

Rendőrök a müncheni Rosenheimer téren Forrás: AFP/Christof Stache

A támadó a leírások szerint testes, szakállas, körülbelül 175 centi magas, szőke hajú. Fekete biciklin menekült, zöld tréningfelsőt és fekete nadrágot viselt. Egy hátizsák volt nála, amiben polifoam kempingmatrac volt.

Müncheni rendőrök készenlétben Forrás: AFP/Christof Stache

Végül a német rendőrség különleges kommandója fogta el a 33 éves német férfit, akiről azt feltételezik, hogy zavart elmeállapotú.

Hubertus Andrae, a müncheni rendőrparancsnok azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna

A rendőrség azt közölte, hogy a támadó hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert - hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt - sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár. A támadót már ismerték a rendőrök, súlyos testi sértés miatt nyomoztak ellene korábban.

Münchenben 2016 júliusában egy 18 éves iráni bevándorló tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban. Összesen kilenc embert ölt meg, 35 megsebesült.