Túszdráma egy angliai bowlingteremben

2017.10.22. 18:44

Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában.

A Birminghamtől keletre fekvő város Warwickshire rendőrsége a Twitteren jelezte, hogy  "folyamatban van egy incidens", és arra

kérte a lakosságot, hogy kerüljék el a  helyszínt.

Későbbi posztjában azt írta, hogy az incidens nem kapcsolódik semmilyen terrorista tevékenységhez.

Szemtanúkat idéző, hivatalosan nem megerősített médiabeszámolók szerint egy férfi egy puskával bement a bevásárló- és szabadidőközpont bowling-pályájára, és ott állítólag két embert tart fogva.Más beszámolók szerint viszont a felfegyverkezett férfi többeket durva hangon felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is.

Az egyik szemtanú a Sky News hírtelevíziónak azt mondta: olyan értesüléseket hallott, hogy az illető előzőleg összeveszett valakivel a szabadidőközpont mozijában.

A rendőrség lezárta a környéket, és fegyveres rendőri egységek is megjelentek a helyszínen.

Friss: 

Őrizetbe vették a tettest

A tettes őrizetbe vételével és kórházba szállításával ért véget a túszejtő akció. A túszok az incidensben nem sérültek meg.

A férfi sörétes vadászpuskával felfegyverkezve egyelőre ismeretlen okból órákon át fogva tartotta a bowling-pálya két alkalmazottját.

A rendőrség vasárnap este hanggránátok bevetésével megrohamozta az épületet és legyűrte a támadót.A területileg illetékes mentőszolgálat, a West Midlands Ambulance Service hivatalos bejelentése szerint az elfogott túszejtőt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították.

A mentők a két kiszabadult túsz is megvizsgálták, de ők nem szenvedtek sérüléseket, így nem is szorultak további ellátásra.