Katonai autó ütközött vonattal Finnországban, többen meghaltak

2017.10.26. 10:55

Négy ember meghalt a Finnország délnyugati részén csütörtök reggel történt balesetben, miután egy vonat elsodort egy katonai terepjáró teherautót - közölte a helyi rendőrség.

A baleset a fővárostól, Helsinkitől 85 kilométerre lévő Raasepori tengerparti városnál történt reggel.

Jussi Niinistö védelmi miniszter egy Twitter-üzenetében megerősítette, hogy az áldozatok katonák.Az FNB helyi hírügynökség úgy tudja, hogy 8 sérültet szállítottak kórházba.

Hasonló baleset történt egy hónappal ezelőtt, szeptember 26-án Svédország déli részén, ahol egy páncélozott szállítójárművel ütközött vonat. A szerelvény kisiklott, négy ember, a katonai jármű háromfős személyzete, valamint a vonat vezetője megsérült.

A katonai autó roncsaiForrás: AFP/Lehtikuva/Markku Ulander

A mostani balesetről a svéd védelmi minisztérium csupán annyit közölt, hogy az egyik jármű katonai volt. A tárca nem számolt be arról, hogy melyik ország katonái ültek benne. A négytengelyes páncélozott járművet Finnországban gyártották, egyebek között a svéd, a finn és a lengyel hadseregben rendszeresítették.

A katonai jármű az Aurora 17 kódnevű hadgyakorlaton vett részt. Ez volt az utóbbi évek legnagyobb hadgyakorlata Svédországban, húszezer katona vett részt benne, svédek, finnek, dánok, franciák, észtek és litvánok.