Magyar sofőrt támadtak meg az E40-es autópálya Brüsszeltől pár kilométerre lévő parkolójában. A sofőr éppen pihent, amikor a migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel - állítja az Origónak a megtámadott férfi ismerőse. Próbáljuk ellenőrizni, hogy igaz-e, amit állít. A külügyminisztériumot is kerestük, ők felvették a kapcsolatot az ügyről beszámoló férfival.

Egy magyar kamionsofőr ismerőse kereste meg az Origót, mert állítása szerint a sofőr bajba került hajnalban az E40-es autópálya Brüsszeltől pár kilométerre lévő parkolójában. Éppen pihent, amikor rátámadtak. 

Arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog. Mire kinyitotta a szemét, fekete bőrűek nyomultak a fülkébe. Az elsőt kirúgta a fülkéből, de a mögötte lévő késsel támadt rá"  - állítja az Origónak a sofőr ismerőse. Azt mondja, a támadók migránsok lehettek.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Henning Kaiser

A férfi szerint verekedni kezdtek. A késes támadó kizuhant a fülkéből, de aztán újabb támadók jelentek meg az ajtóban és ráüvöltöttek: 

Money, telephone!" - vagyis a pénzét és a telefonját követelték Tamásnak, aki hozzájuk vágta a kistáskáját és mindenét, ami a keze ügyébe került. A támadók erre állítása szerint elszaladtak és 

magukkal vitték a férfi iratait, pénzét, és a telefonját is. 

Tamás röviddel ezután kimerészkedett a kamionjából. A földre érkezvén cipőjével ragadós vértócsában koppant. A mellette álló kamion fülkéjéből még akkor is csöpögött a vér" - állítja az Origót megkereső férfi.

A sofőr azonnal arra gondolt, hogy 

valakit megszúrtak, és meghalt. 

A kirabolt sofőr jelentette az esetet a belga rendőröknek, akik - az ismerős állítása szerint - gyorsan lezárták az ügyet, még ujjlenyomatot sem vettek. Ismerőse szerint a férfi most 10 euróval a zsebében a németországi Döppenben ragadt,   egyelőre nem tudja, hogy juthat haza. 

Megpróbáljuk elérni a sofőrt, akinek egyelőre nincs meg a telefonja. Kerestük a külügyminisztériumot is, akik felvették a kapcsolatot az Origót megkereső ismerőssel, csakhogy ő nem tudott további érdemi információval segíteni az ügyben. Újra kerestük mi is a férfit, aki egyelőre nem veszi fel a telefonját.

Frissített cikkünket ITT olvashatja el!