Lövöldözés volt New Yorkban, többen meghaltak

2017.10.31. 20:57

Egy pickup hajtott a tömegbe Manhattanben, majd lövöldözés kezdődött az utcán kedd délután három óra körül. A rendőrség egy embert őrizetbe vett, és megerősítette, hogy több áldozat és sérült van. A történteket terrortámadásként kezelik.

A The Telegraph úgy tudja, a manhattani lövöldözésben többen is megsérültek, a merénylőt elfogta a rendőrség. Szemtanúk beszámolói alapján azt írták, hogy a lövöldöző a pickupjával egy iskolabusznak is nekirohant. (A közelben van a Stuyvesant középiskola.) 

A BBC azt is hozzátette, a pickup biciklisek közé hajtott, mielőtt a lövések eldördültek volna. 

A New York-i rendőrség, a NYPD által közreadott kép rendőrökről egy tűzharc helyszínénForrás: MTI/AP/Martin Speechley

Az NBC 
 15 sérültről tud, és 6 halottról ír.  Az még nem tisztázott, hogy a sérüléseiket a lövések vagy az ütközés okozta-e. A csatorna szemtanúk beszámolói alapján azt írta a honlapján, hogy a pickup forgalommal szemben először biciklisek közé hajtott, majd nekiment egy kirakatnak. A sofőr kiszállt, és elkezdett lövöldözni.

Rendőrök és nyomozók helyszínelnek egy letakart holttest közelébenForrás: MTI/AP/Bebeto Matthews

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy kerüljék a Chambers Street és a West Street környékét. Innen nem messze található egyébként a 9/11 emlékmű, amelyet a World Trade Center áldozatainak állítottak. Felkapott környékről van szó, biciklisek és futók gyakran megfordulnak itt.

A New York-i rendőrség a Twitteren megerősítette, hogy több áldozat és sérült van. A történteket terrortámadásként kezelik  - írta a The Independent

Tettestársakat nem keresnek, a merénylőt kórházba vitték.

Rendőrök és mentősök a Stuyvesant középiskolánálForrás: MTI/AP/-------------------