Előzetes letartóztatásba helyeztek nyolc volt katalán kormánytagot

"Demokráciát és Szabadságot a politikai foglyoknak" felirattal tüntettek a leváltott katalán kormány támogatói a barcelonai kormányhivatal előtt 2017. november 2-án, amikor a menesztett elnökségi tagok bírósági meghallgatásra utaztak Madridba. Két nappal korábban José Manuel Maza spanyol állami főügyész büntetőeljárást kezdeményezett a feloszlatott katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Javier Etxezarreta)
Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a leváltott katalán kormány nyolc volt tagját a spanyol központi büntetőbíróság csütörtökön Madridban.
Vágólapra másolva!

Carmen Lamela bíró

egy kilencedik kormánytag, Santi Vila esetében 50 ezer euró (15,5 millió forint) óvadékot állapított meg, amelynek ellenében szabadlábon védekezhet.

"Demokráciát és Szabadságot a politikai foglyoknak" felirattal tüntettek a leváltott katalán kormány támogatói a barcelonai kormányhivatal előtt 2017. november 2-án, amikor a menesztett elnökségi tagok bírósági meghallgatásra utaztak Madridba. Két nappal korábban José Manuel Maza spanyol állami főügyész büntetőeljárást kezdeményezett a feloszlatott katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. Forrás: MTI/EPA/EFE/Javier Etxezarreta

Ő volt az egyetlen a katalán politikusok közül, aki a délelőtti tárgyaláson hajlandó volt válaszolni az ügyészség kérdéseire is. A többiek élve ezzel a jogukkal, kizárólag védőügyvédeik által feltett kérdésekre voltak hajlandóak felelni.