Orosz bombázók csapást mértek az Iszlám Állam több szíriai fegyverraktárára

2017.11.02. 16:43

Az Oroszországban felszállt hat Tu-22M3-as hadászati bombázó légi csapást mért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosainak állásaira a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban, a támadásban a szélsőségesek több fegyverraktára és műveleti központja megsemmisült - jelentette csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A katonai beszámoló szerint november 2-án az orosz légierő kötelékébe tartozó, hat Tu-22M3-as hadászati bombázó légicsapást mért az Iszlám Állam terrorszervezet Abu-Kemál város egyik kerületében található állásaira. Olyan bombázókról van szó, amelyek támogatják a szíriai kormányerőket az Iszlám Állam harcosai elleni hadműveleteikben Szíria keleti részén, Deir-ez-Zór tartományban. A légi csapásban a terroristák fegyverraktárai, rejtekhelyei, erődítményei és műveleti központjai semmisültek meg - tette hozzá az orosz védelmi minisztérium illetékese, aki szerint a bombázás minden előre meghatározott célt megsemmisített.

 

A legmodernebb orosz hadászati bombázó, a TU-22M3-as bevetés közben.Forrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Iliya Pitalev

 A bombázók Oroszország területén szálltak fel, Irán és Irak felett átrepülve érték el Szíria légterét. A bombázókat a Szíriában található hmejmími orosz légi támaszpontról levegőbe emelkedett Szu-30SzM típusú vadászgépek fedezték. A bevetés után az összes orosz harci repülő visszatért bázisára.

Szerdán hat Tu-22M3-as hadászati bombázó mért csapást a terroristák állásaira és hadianyag-raktáraira, szintén Abu-Kemál környékén. Ugyanezt a területet kedden orosz tengeralattjáróról kilőtt manőverező repülőgépekkel végrehajtott támadás érte.