Ezért kezdhetett mészárlásba a templomban a texasi tömeggyilkos

Templom, Texas, First Baptist Church
Vágólapra másolva!
Texas kormányzója már korábban azt mondta, Kelley nem véletlenszerűen választotta a baptista templomot. Most úgy tűnik, családi okok miatt kezdett gyilkolni.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt Freeman Martin, a texasi kormányzat közbiztonságért felelős hivatalának regionális igazgatója a rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) képviselőivel együtt sajtóértekezleten tájékoztatott a fejleményekről. Megerősítette, hogy Kelley volt apósa és anyósa a település baptista templomába járt.

A volt anyós írásbeli fenyegetéseket is kapott Devin Kelleytől.

Mint mondta, a tömegmészárlást nem fajgyűlöletből vagy vallási okokból követte el az ámokfutó, hanem

szinte bizonyosan családi belső viták miatt.

A fekete maszkban lövöldöző Kelley nem is vásárolhatott volna fegyvert, mert korábban Texasban ugyan folyamodott fegyverviselési engedélyért, de nem kapta meg. Az elutasítás okáról Martin Freeman nem mondott részleteket.

A texasi közbiztonsági hivatal által 2017. november 6-án közreadott igazolványkép Devin Kelleyről, aki huszonhat embert agyonlőtt, harmincnál többet megsebesített a dél-texasi Sutherland Springs baptista templomában november 5-én Forrás: MTI/EPA/Texasi közbiztonsági hivatal

Az igazgató szerint Kelley autójában három fegyvert találtak, de eddigi információk alapján összesen négy fegyvert vásárolt az elmúlt egy évben: kettőt Texasban, kettőt pedig Colorado államban.

Az ámokfutó egy víziparkban dolgozott, ahonnan öt hónappal ezelőtt kirúgták, azóta állás nélkül volt. A Fox televízióban megszólaltatták néhány ismerősét és egykori iskolatársát, akik elmondták, hogy

az általános iskolában két-három éven keresztül is erősen begyógyszerezett állapotban volt, s arra panaszkodott, hogy a szülei pszichotikus gyógyszereket adtak neki.

A mészárlás során megsebesített áldozatok közül hétfőn délelőtt tízen még mindig válságos, életveszélyes állapotban voltak.

A halottak közül a legfiatalabb egy 18 hónapos gyerek volt.

Devin Patrick Kelley helyi idő szerint vasárnap délelőtt kezdett lövöldözni a First Baptist Church nevű templomban, a Wilson megyei Sutherland Springsben. Megölt 26 embert, köztük gyerekeket is, valamint több mint 30 embert megsebesített. Két felfegyverzett állampolgár vette üldözőbe Kelley-t, aki agyonlőtte magát, mikor a kocsija elakadt.