Három gyilkosságért és egy gyilkossági kísérlet miatt kötél általi halálra ítélték Kakehi Csiszakót, a japán fekete özvegyet. A hetvenéves, egykori milliárdos asszony 2007 és 2013 között megmérgezte áldozatait.

A 70 éves asszony a kiotói bíróságon a halálos ítélet kihírdetése előtt az utolsó szó jogán csak annyit mondott:

Ha netán halálra ítélnek, akkor azután majd egy jót nevetek, és meghalok!

Kakehi Csiszakó japán "fekete özvegyet" kötél általi halálra ítélte a bíróság.Forrás: AFP/Jiji Press

 Az asszony védői demenciára (öregkori elbutulás) hivatkozva felmentést kértek a japán médiában évek óta csak fekete özvegynek becézett Kakehinek. 

A bírónő viszont azzal érvelt, hogy

a nő igencsak tisztában volt tettével, mivel minden alkalommal azután végzett partnerével, hogy az már ráíratta a vagyonát.

A vádirat szerint 2007 és 2013 között az asszony két korábbi barátját, majd a férjét is megmérgezte ciánnal. A negyedik férfit sikerült megmenteni a kórházban.

Az asszonyt 2014 nyarán tartóztatták le, viszont hónapokon át nem volt hajlandó megszólalni a bírósági tárgyalásokon.  Az év második felében aztán kifakadt az egyik tárgyaláson, ahol lényegében beismerte volt milliomos férje, Isao megölését, mindössze egy hónappal az esküvőjük után.

 A férjem az esküvőnk után nem gondoskodott rólam, soha nem volt hajlandó egy fillért sem adni. Közben pedig megtudtam, hogy szeretőt tart mellettem, úgyhogy nincs mit titkolnom tovább, csak azt kapta, amit megérdemelt! "

- mondta.

A japán média a gyilkos asszony becenevét a fekete özvegy nevű nősténypók után adta, amely köztudottan sok esetben a párzás után megöli, majd megeszi a hímet.

Egyes helyi lapok „mérges asszonyként” is emlegették Kakehi Csiszakót, akinek állítólag az elmúlt 15 évben legalább 10 tehetős partnere volt, és akik után körülbelül egy milliárd  japán jent ( 2 és fél milliárd forint ) örökölt.

Viszont a Kjodo hírügynökség beszámolója szerint mára egy vasa sem maradt, mert Kakehi csak a mások pénzének a megszerzéséhez értett. Azt megtartani soha nem tudta, mivel spekulánsoknak köszönhetően valamennyi pénzét elbukta a tőzsdén.