Óvszerlopásért kell bíróság elé állnia egy 25 éves nyitari férfinak. Mivel nem először tulajdonított el prezervatívokat az üzletből, így a szlovák jogszabájok értelmében tettéért akár 2 év börtönre is ítélhetik.

A 25 éves nyitrai férfi november 4-én délután sétált be egy privigyei áruházba, ahol feltünt az eladónak, hogy a fiataember hosszasan tanácstalanul időzik az óvszeres állvány előtt. Amikor az eladónő megkérdezte, hogy segíthet-e, a férfi nemmel felelt, majd pár perc múlva sietve távozott.

Azonban az áruház biztonsági kamerája rögzítette az óvszerlopást, így a férfit sikerült beazonosítani, a rendőrök pedig pár órán belül elfogták.

 

IllusztrációThinkstock

 A tolvaj összesen 23 óvszert rejtette el a kabátja alá, majd fizetés nélkül távozott az áruházból. Ezzel a tettével 66 eurós (20 800 forint) kárt okozott az üzletnek"

- nyilatkozta Pavol Kudlicka, a Trencséni (Trencín) Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a Szlovák  Távirati Irodának (TASR). Valószínüleg Szlovákia legdrágább kondomjaiból lophatott a nyitrai férfi, mert visszaosztva 900 forintra jön ki darabja.

Közben kiderült a fiataemberről, hogy az elmúlt egy évben már egyszer óvszerlopáson érték, akkor pénzbírságot kapott. Most viszont visszaeső óvszertolvajként akár két év börtönre is ítélheti a bíróság.