Utcai tiltakozók bénítják a forgalmat Katalóniában

barcelona, katalónia, katalán, tüntetés, tiltakozás, felvonulás
Barcelona, 2017. november 8. Sztrájkoló tüntetők útlezárásokkal tiltakoznak a leváltott katalán kormány volt tagjainak bebörtönzése ellen Barcelonában 2017. november 8-án.José Manuel Maza spanyol állami főügyész büntetőeljárást kezdeményezett a feloszlatott katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Vágólapra másolva!
Utcai tiltakozók akciói bénítják a forgalmat Katalónia-szerte, ahol emiatt szerdán kora reggel óta több közúton is több kilométeres torlódás alakult ki.
Vágólapra másolva!

– egyebek mellett ezekkel a transzparensekkel vonultak fel tüntetők, akik le is zártak közutakat a forgalom elől, nagy felháborodást okozva az autósok között.

Hasonlóan reagáltak azok a vasúti utasok is, akiknek vonata kimaradt vagy késett, mert a tüntetők a sínekre vonultak, akadályozva ezzel a vasúti forgalmat.

Sztrájkoló tüntetők útlezárásokkal tiltakoznak a leváltott katalán kormány volt tagjainak bebörtönzése ellen Barcelonában 2017. november 8-án. José Manuel Maza spanyol állami főügyész büntetőeljárást kezdeményezett a feloszlatott katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Enric Fonctcuberta) Forrás: MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta

A tiltakozó akciók előzménye, hogy az Intersindical-CSC nevű szakszervezet sztrájkot hirdetett erre a napra, amelyet több más, hasonlóan kisebb érdekképviselet is támogat, de nem csatlakoztak hozzá a munkavállalók nagy többségét tömörítő szakszervezetek, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT).

Sztrájkoló tüntetők transzparensekkel vonulnak az utcákon Barcelonában. (MTI/EPA/Alejandro Garcia) Forrás: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

A hatóságok szerint a megmozdulások több mint 60 közúton okoznak fennakadásokat, a katalán rendőrség ezért elkezdte az útlezárások felszámolását, előzetesen Twitter-üzenetben is kérte a tüntetők együttműködését, hogy megnyithassák a forgalmat.