Kártérítést akar a maffiózó, aki megsértődött egy sorozatra

Capone
A kriminalisztika történetében Al Capone a leghíresebb maffiavezér
Vágólapra másolva!
Százezer euró kártérítést követel az egyik olasz köztévétől a nápolyi maffia egykori első embere, amiért az életéről szóló sorozat pontatlan.
Vágólapra másolva!

A 15 évig tartó rejtőzködés után 2011-ben elfogott Michele Zagaria, a nagyhatalmú

Casalesi-klán egykori fejének

ügyvédei azt is követelik a köztévétől, hogy vegye le műsoráról a sorozat hátralévő epizódjait. A RAI elutasította a követeléseket, ezért az ügy bíróság elé került, amely november 28-án hoz ítéletet. A Milánóban börtönben ülő "keresztapa" állítólag jótékony célra ajánlaná fel a jó hírének megsértéséért járó, 936 millió forintnak megfelelő kártérítési összeget.

A kriminalisztika történetében Al Capone a leghíresebb maffiavezér Forrás: Origo

A bebörtönzött maffiavezér imázsának védelmében, az első epizód megtekintése után íródott levél szerint "nem kerülhetnek adásba olyan képsorok, amelyek sértik az igazságot". Az ügyvédek szerint a tv-sorozat "pontatlanságokat" és "valótlanságokat" tartalmaz, de

Zagariára az a legsértőbb, hogy olyan emberként festik le, mint aki szexuális érdeklődést tanúsít az őt bújtató család lánya iránt.

A Casalesi-klán hagyományosan a Nápoly környéki alvilág, a camorra egyik legbefolyásosabb csoportja, amelyre súlyos csapást mért Zagaria elfogása. A klánt gyilkosságokkal, drogkereskedelemmel, korrupcióval, csalással vádolják, vélhetően köze van a nápolyi hulladékbizniszhez is. A Casalesiek az elmúlt években valóságos üzletbirodalmat építettek fel vállalatokkal, boltokkal, szórakozóhelyekkel.