New Yorkban ezentúl sem az előre felvett szövegekben, sem a metrószerelvény vezetője által bemondott közleményekben nem lehet utalni a megszólítottak nemére.

Mint az a Fox News híradásából kiderül, New Yorkban úgy döntöttek, hogy az előre rögzített szövegekben a metróutasokat nem „hölgyeim és uraimnak" titulálják. Ezentúl az utasokat utasoknak kell szólítani. Esetleg ajánlott még a „mindenki" mint nemsemleges kifejezés: „Tisztelt mindenki, az ajtók záródnak!"

Vajon a Halloween alkalmából lila jelmezbe öltözött utasokat hogyan kell majd szabályosan megszólítani ezentúl?Forrás: AFP/Getty Images/Dia Dipasupil

A New York-i tömegközlekedés új kommunikációs stratégiájának részeként lecserélik az előre rögzített közlemények teljes készletét. Emellett arra biztatják a metrószerelvények vezetőit, hogy a „konzervszövegek" helyett bátran szólítsák meg utasaikat és minél közvetlenebb hangnemben minél több információt adjanak nekik a közlekedéssel kapcsolatban. Csak arra kell nagyon ügyelniük, hogy a „hölgyeim és uraim" megszólítást feltétlenül kerüljék el.