Hátba lőttek egy szökött észak-koreai határőrt

2017.11.13. 10:58

Az észak-koreai katona vasárnap délután szökött át Dél-Koreába. Miután az egyetlen, Keszonghoz közeli közösen ellenőrzött biztonsági zónában elérte a demarkációs vonalat, északi társai több lövést is leadtak rá, az egyik golyó el is találta.

A dél-koreai határőrség beszámolója szerint az eset tegnap késő délután történt. Az észak-koreai dezertőrre többször is rálőttek társai. Hátba lőtték, azonban a déli oldalon mentőhelikopterrel azonnal kórházba vitték, és megműtötték, az állapota kielégítő.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető távcsővel kémleli a Dél-Koreával közösen ellenőrzött határszakaszt.Forrás: Origo

Láttuk, ahogy rohan felénk az egyik észak-koreai határőr. Nem nyitottunk rá tűzet, mivel tisztában voltunk vele, hogy nem támadásról, hanem szökésről van szó. Főleg, hogy a társai többször is utána lőttek. Golyóval a testében sikerült átérnie hozzánk, így rögtön a saját katonai kórházunkba szállítottuk" - nyilatkozta a  Jonhap hírügynökségnek a dél-koreai határőrség egyik tisztje, aki a neve elhallgatását kérte. A katonai vezető hozzátette, szöuli utasításra azonnal riadókészültségbe helyezték a határmenti alakulataikat, mivel attól tartanak, hogy ezután az észak-koreaiak valamilyen provokatív ellenlépést terveznek.