Így segített Magyarország egy iraki kórházon

Vágólapra másolva!
A Hungary Helps program által is támogatott Szent József Kórház fiatal önkéntes orvosai havonta menekültek ezreit látják el ingyen, fáradhatatlanul azon gondolkodva hogyan segíthetnének még többet. A kórházról és a magyar segítségről is beszélnek egy most közzétett videóban. A Hungary Helps célja, hogy helyben segítsen a közel-keleti üldözött keresztényeken.
Vágólapra másolva!

Az alábbi videóban nyilatkozó orvosok az erbíli Szent József Kórház dolgozói, melynek féléves gyógyszerellátására Magyarország nyújt támogatást (145 millió forint értékben) a Hungary Helps Program keretében. Erről Bashar Matti Warda érsek írt alá megállapodást Balog Zoltánnal 2017. május 29-i magyarországi látogatásán. A videón bekapcsolható a magyar felirat.

Magyarország nem elég ahhoz, hogy egy globális problémát megoldjon, ugyanakkor a Hungary Helps hatékony, hiszen rövid idő alatt egész keresztény közösségeket tudott segíteni a megmaradásukban.
A program három alapelve az őszinte párbeszéd, a közvetlen támogatás és a helyben maradás segítése. Mindezek érdekében a kormány kétszer egymillió euró humanitárius támogatást nyújtott két közel-keleti egyháznak, Magyarország adományából építik újjá a Moszul melletti keresztény települést, Telszkufot, építenek iskolát Erbílben, és biztosítják egy erbíli kórház féléves gyógyszerszükségletét.