Sokan meghaltak egy merényletben Szíriában

Vágólapra másolva!
Legalább huszonhatan meghaltak az Iszlám Állam merényletében, a célpontok otthonaikból elmenekült emberek voltak Deir-ez-Zór tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivista szervezet.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok között tizenkét gyermek van.

Az autóba rejtett pokolgépet a menekültek gyűjtőhelyén hozták működésbe a kelet-szíriai tartományban, ahol a dzsihadisták egyre több területet veszítettek el az előrenyomuló kormányerők és az Egyesült Államok vezette szövetség támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai offenzívái következtében.

- mondta el a londoni székhelyű OSDH vezetője, Rámi Abder-Rahmán.

A menekültek a szomszédos északkelet-szíriai Haszake tartományba tartottak, ahol kurdok lakta területen táborokat létesítettek számukra - mondta el Abder-Rahmán, a menekülteket az FDS egyik ellenőrző pontjánál érte a támadás.

A 2014-ben jelentős szíriai és iraki területeket elfoglaló terrorszervezet "kalifátusa" idén a két szomszédos országban indított számos offenzíva következtében összeomlott. Harcosai az Irakkal határos Deir-ez-Zór tartomány egy részébe vonultak vissza.

Számos polgári személy igyekszik elmenekülni az ostromlott területekről.