Meghalt Charles Manson

2017.11.20. 07:26

Nyolcvanhárom éves korában meghalt a hírhedt amerikai sorozatgyilkos - írta a The Guardian.

A lap úgy tudja, Charles Manson vasárnap este nyolc óra után halt meg abban a kaliforniai kórházban, ahová néhány nappal ezelőtt szállították.

Még 1971-ben életfogytiglanra ítélték, élete végéig a kalifornai állami börtönben raboskodott. 

Egy 2017-es fotó Charles MansonrólForrás: AFP/Handout

Charles Mansonnak komoly befolyása volt az emberekre, egy hippipünkösdista csoport vezetőjeként képes volt rávenni másokat brutális gyilkosságokra. A "tiszteletére" alapított Manson Család nevű csoport ölte meg többek közt Sharon Tate színésznőt, Roman Polański rendező feleségét, amikor nyolc és fél hónapos terhes volt.

Másnap a gyilkosok Leno és Rosemary LaBianca üzletember házában öltek. A "Manson család" nevű banda öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja faji háború kirobbantása volt.

Charles MansonForrás:AFP

Manson nem volt a tetthelyen, de egy hosszú, látványos tárgyalássorozat eredményeképpen az események fő irányítójaként 1971-ben halálra ítélték. Ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a halálbüntetést. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.

A banda női tagjai, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten a tárgyalások során végig lojálisak maradtak Mansonhoz, akit Jézus Krisztusként emlegettek. Csak később távolodtak el tőle, és bánták meg tetteiket. Atkins 2009-ben, 61 évesen halt meg a börtönben rákban. Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van.

A kaliforniai büntetés-végrehajtási intézet szerint a férfi természetes halált halt, egyéb részleteket nem közöltek.