Az Iszlám Állam utolsó állásait bombázták az oroszok

Vágólapra másolva!
Tu-22M3-as orosz hadászati bombázók mértek csapást csütörtökön az Iszlám Állam terrorszervezet létesítményeire a szíriai Deir-ez-Zór tartományban - közölte a moszkvai védelmi tárca.
Vágólapra másolva!

A minisztérium közlése szerint az orosz légierő továbbra is azon van, hogy támogatást nyújtson az ország keleti felében harcoló szíriai kormányerőknek a szélsőségesekkel szemben. A tárca hozzátette:

a hadászati bombázóraj oroszországi repülőtérről felszállva több mint 2000 kilométert tett meg,

majd mért csapást a terroristák állásaira.

A bombázókat a szíriai hmejmími légitámaszpontról felszálló Szu-24-es harci repülőgépek segítették a terroristák különálló kisebb célpontjainak megsemmisítésében.

Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök a nap folyamán Szocsiban újságírói kérdésre válaszolva

nem zárta ki a Szíriában állomásozó orosz csapatok csökkentését,

tekintettel az Iszlám Állam küszöbönálló vereségére. Bassár el-Aszad szíriai államfő november 20-án tett munkalátogatást Szocsiban, ahol Vlagyimir Putyinnal tárgyalt. Az orosz elnök elismerően szólt azokról az eredményekről, amelyeket a szíriai kormányerők a terrorcsoportok elleni küzdelemben értek el, hangoztatta ugyanakkor, hogy a terrorizmus elleni végső győzelem még messze van.

Oroszország mellett Teherán segíti a szíriai rezsimet. Az iráni Forradalmi Gárdát vezető Mohammad Ali Dzsaafari csütörtökön az al-Arabíja pánarab hírtelevízióban bejelentette: az iszlám köztársaság nem fogja kivonni csapatait Szíriából a harci cselekmények lezárultával. Mint mondta, a Forradalmi Gárda aktív szerepet kíván játszani majd a harcokat követő, teljes körű és végleges fegyvernyugvás biztosításában.