Harry herceg és barátnője, Meghan Markle eljegyzésének "pillanatokon belüli" bejelentését jósolja a brit bulvársajtó. A fogadóirodák is megneszelhettek valamit, mivel hirtelen beszüntették a tétek felvételét arra, hogy bejelentik-e Harry és barátnője eljegyzését, és ha igen, mikor.

A két legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun és a Daily Mail egybehangzó beszámolói szerint a BBC brit közszolgálati médiatársaság az udvar kérésére "készenlétbe helyezte magát" a bejelentés fogadására és közzétételére.

Harry herceg és Meghan Markle egy 2017-es Torontoi tenisztornán.Forrás: AFP/2017 Getty Images/Chris Jackson

A lapértesülések szerint a 36 éves amerikai színésznő már áttelepítette Londonba személyes ingóságait, sőt két kutyáját is az Egyesült Államokból, és autót is vásárolt.
A sajtó tényként kezeli azt a hivatalosan meg nem erősített értesülést is, hogy II. Erzsébet királynő nemrégiben teán fogadta Harryt és Meghan Markle-t a Buckingham-palotában.Egy ilyen látogatás korántsem puszta formalitás: a királyi házasságokat szabályozó brit törvény ugyanis kimondja, hogy a trónutódlási sor első hat helyén álló hozzátartozók házasságát az uralkodónak előzetesen jóvá kell hagynia.

Harry herceg, a 91 esztendős királynő 33 éves unokája - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - jelenleg az ötödik helyen áll a trónöröklési listán, amelyen Károly, utána Harry bátyja, Vilmos herceg, majd Vilmos és hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő két gyermeke, György herceg és Charlotte hercegnő, utánuk Harry, végül András herceg, a királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg másodszülött fia foglalja el az első hat helyet.

A sorrend azonban nemsokára változik, mivel Vilmos és Katalin tavaszra várt harmadik gyermeke kerül az ötödik helyre, maga mögé utasítva Harryt,akire azonban még így is vonatkozik majd az uralkodói jóváhagyás kötelme.

A brit és a világsajtó tavaly ősszel kezdte gyanítani Harry és a Los Angeles-i születésű Meghan Markle kapcsolatát.

Harry herceg és Meghan MarkleForrás: Northfoto

A herceg és a színésznő állítólag Kanadában ismerkedett meg, ahol Harry a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére általa kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportviadal, az Invictus Games promóciós rendezvényein vett részt.
A londoni fogadóirodák péntekre beszüntették a tétek elfogadását arra, hogy Harry eljegyzi-e barátnőjét, és ha igen, azt mikor jelentik be.

A legnagyobb hálózat, a William Hill szóvivője közleményben tudtatta: a cég meggyőződése szerint az eljegyzés már meg is történt, mégpedig "valószínűleg jó ideje", és csak a hivatalos bejelentés van hátra.
A William Hill már az esküvő helyszínére kínál fogadási lehetőséget. A hálózat a legvalószínűbbnek a londoni Szent Pál székesegyházat tartja; erre mindössze 1/1-es nyereményesélyt írt ki, vagyis aki erre fogad, gyakorlatilag csak a pénzét kapja vissza.

Az ősi londoni koronázótemplom, a Westminster apátság 2/1-es, a London nyugati határában fekvő windsori kastély, a királyi család legnagyobb angliai rezidenciája 6/1-es kiírással szerepel a William Hill fogadási lehetőségei között. A fogadóhálózat a legvalószínűtlenebb - így a legnagyobb nyereményesélyt kínáló - lehetőségek között kínálja játékra azt, hogy az esküvő Amerikában lesz: erre pénteken 33/1-es esélykiírás volt érvényben.