Válogatás nélkül ölt: elfogták a sorozatgyilkost Floridában

Vágólapra másolva!
Nem mindig olyan egyszerű egy sorozatgyilkost elfogni, mint ahogy egyik-másik tévésorozat egy-egy 45 perces részében a „profilozók" megteszik. A tampai sorozatgyilkos áldozataiban semmilyen közös vonás nem volt, ráadásul nyomokat sem hagyott a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról nemrég az Origo is beszámolt, október 9. és november 14. között a floridai Tampában egy kilométer sugarú körön belül négy embert lőttek le, de egyiküknek sem volt köze a szervezett bűnözéshez, tehát nem bandaháborúról volt szó. Két dolog alaposan megnehezítette a nyomozók dolgát. A négy áldozatban nem volt semmi közös: különbözött a koruk, a nemük, a bőrszínük és a foglalkozásuk is. A tettes indítékára semmiből sem lehetett következtetni.

Válogatás nélkül ölt a tampai sorozatgyilkos: férfit és nőt, öreget és fiatalt Forrás: A tampai rendőrség Facebook oldala

A másik probléma az volt, hogy a gyilkos semmilyen nyomot nem hagyott a helyszínen: távolról lőtte le a buszmegállóban magányosan várakozó áldozatait. Miközben a szakemberek tanácstalanul álltak az esettel szemben, a kitűzött százezer dolláros nyomravezetői díj eredményt hozott. Egy bejelentés alapján egy gyorsétteremben elfogták Howell Donaldsont, aki nem tanúsított ellenállást letartóztatása közben. A tampai rendőrség eddig annyit közölt, hogy Donaldson alaposan gyanúsítható a négy gyilkosság elkövetésével, és a bűncselekményeket egyedül követte el, nem volt társa.