Mikulások, akik gyilkoltak, raboltak, és nőket kábítottak el

2017.12.03. 21:12

Néhány nap múlva itt a gyerekek egyik kedvenc ünnepe, Szent Miklós napja, azaz Mikulás. Azonban vannak olyanok, akik nem azért vettek fel Mikulás-ruhát, hogy meglepjék a kicsiket, hanem, hogy az álruhában eltérítsenek egy helikoptert, kiraboljanak egy bankot, vagy éppen lemészároljanak egy családot. Nyolc férfi története következik, akik valamilyen bűncselekményt a Mikulás bőrébe bújva követtek el.

8. Helikopterrabló Télapó

Míg az Egyesült Államokban rénszarvasszánon érkezik a Mikulás, addig Brazíliában helikopterrel. Pontosabban eltűnik egy lopott helikopterrel.
2015 novemberében Sao Paulóban egy Mikulás-jelmezes férfi kért egy fuvart a Campo Marte légi taxi társaságtól.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Amikor megkérdezték, hogy mi lenne a célja, egyszerűen csak annyit felelt, hogy „meglepetés”.
És valóban meg is lepődött a pilóta,

amikor a férfi felszállás után fegyvert fogott a fejéhez, arra kényszerítve, hogy egy városszéli kis farmon tegye le a gépet.

Ott egy társa várta a bűnöző Mikulást. Megkötözték és magára hagyták a pilótát, akinek csak órákkal később sikerült kiszabadulnia. Azonnal hívta a rendőröket, a helikopterrablót azonban soha találták meg.

7. A Télapó, aki kábítószert osztogatott

Szintén két éve történt, hogy egy Mikulás-jelmezes férfi besétált egy kaliforniai étterembe, ahol ajándékokat kezdett osztogatni.

Csakhogy édesség vagy játék helyett szalvétába tekert marihuánát adott a vendégeknek.

Sőt, még a pénztár mellett kihelyezett borravalós üvegbe is kábítószert tett.
A férfi a rendőröknek azt mondta:
Sejtettem, hogy egy ponton le fognak ezért tartóztatni.

Forrás: Shutterstock


Kiderült, hogy nem először csinált ilyet: otthonában további egy kiló marihuánát találtak.

6. Aki egy karácsonyi vásáron próbálkozott

Nemcsak marihuánával próbálkoztak a csaló Mikulások. 2011-ben a berlini Alexanderplatzon egy piros jelmezes férfi nőket próbált meg rávenni, hogy ünnepeljék vele a karácsonyt, és igyanak egyet az italából. Senki sem gyanakodott: a legtöbben azt hitték, hogy valamelyik stand portékáját próbálja népszerűsíteni. Azok, akik ittak az alkoholból, émelyegni, szédülni kezdtek, később pedig hánytak. De többen el is ájultak, és kórházba kerültek.

Kiderült, hogy az italba folyékony ecstasyt kevert.

Ám mivel a tünetek között a rövid távú memória kiesés is szerepelt, ráadásul a férfi jelmezben osztogatta a kábítószeres italt, az áldozatok nem tudtak személyleírást adni a rendőröknek. Az egyikük annyit tudott mondani, hogy egy 40 év körüli, 180 centi magas férfi volt a tettes, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy megtalálják.

5. Békéscsabán nem hozott, hanem vitt a Mikulás

2009-ben Békéscsabán a lencsési lakótelepen csapott le egy piros Mikulás-sapkát és fehér szakállat viselő férfi egy DVD-kölcsönző üzletre. Késsel fenyegette meg a boltban dolgozó nőt, és azt mondta:
Nem hozok, hanem vinni akarok!Gázspray-vel lefújta az eladót, és többször megütötte egy bottal. Azután egy videokazetta tokjából elvett közel kétszázezer forintot, és egy Ladába ülve elmenekült.
A boltban dolgozó nő elmesélte, hogy az egész nem tartott tovább egy percnél.

4. Bankrablás jelmezben

A 20 éves David Cotton 2009-ben döntött úgy, hogy kirabolja a Tennessebeli Brentwood egyik bankját. Kölcsönvette egyik családtagjának Mikulás-jelmezét, és abban sétált be a Sun Trust Bankba. Az ajándékos zsákjában egy pisztoly volt.

Elsétált a bank pénztáráig, ahol elővette a fegyvert, és a bank alkalmazottjától követelte a pénzt, amit meg is kapott.

Aztán, mintha mi sem történt volna, nyugodtan távozott.

Forrás: Shutterstock


A sikeres bankrabláson felbuzdulva 2010-ben Szent Patrik napon koboldnak öltözött, és a szomszédos Gallatin városban csapott le.

Ezúttal azonban nem volt szerencséje, a rendőrség ugyanis üldözőbe vette és bekerítette. A fiatal férfi a tűzharc közben fejbe lőtte magát.

3. A gyerekrabló Télapó

2009 decemberében, Ohióban egy 12 éves lányt akart elrabolni egy Mikulás-jelmezes férfi. A kislány az iskolába tartott, amikor a bokrok között bujkáló férfi leintette. Egy zacskónyi cukor is volt a férfinál. A kislány azonban tudomást sem vett róla, ezért üldözőbe vette őt.

Megpróbálta megfogni a lány karját, és elvonszolni.

A kislánynak viszont sikerült kiszabadulnia és berohanni egy közeli boltba, ahol a tulajdonos azonnal felhívta a rendőrséget. Később elfogták a férfit, aki még mindig a jelmezben volt, és egy buszon ült. Kiderült, hogy Anthony Russónak hívják, és mentális problémákkal küzd.

2. Tűzharc a Mikulásokkal

1927-ben, Marshall Ratliff úgy döntött, hogy bandájával együtt kirabolják a texasi Cisco város bankját. Mivel szülőfalujában hamar felismerték volna őket, Mikulás-jelmezt vettek fel.
December 23-án a négytagú bandát még „Hello Santa” azaz „Helló, Mikulás” köszöntésekkel fogadták, amikor beléptek a bankba.

Az alkalmazottak eléggé ledöbbentek, amikor a Télapók fegyvert fogtak rájuk, majd 150 ezer dollárral távoztak.

 

Forrás: Shutterstock

Ám a rendőrök körbe vették az épületet, ezért a rablók lövöldözni kezdtek. Két rendőrt is lelőttek. A bűnözők ezután két lányt pajzsként használtak, hogy elmenekülhessenek. Az egyik bankrablót eltalálták a rendőrök: ő a kocsiban halt meg.
Ezután következett Texas állam addigi legnagyobb üldözése. A bandát egy újabb tűzharcban kapták el a rendőrök: mindegyik rabló megsérült, de nem haltak meg. A bandavezér Marshall Ratliffet hat találat is érte. A bíróság egyiküket életfogytiglanra ítélte, egy másik tagot pedig kivégeztek. Ratliffnek 99 évig kellett volna a börtönben raboskodnia, erre azonban nem került sor, a helyiek ugyanis túl enyhének találták az ítéletet, és betörtek a börtönbe. A feldühödött tömeg felakasztotta a bankrablót egy telefonpóznára.

1. A karácsonyi mészárlás

A valaha volt legkegyetlenebb és legbrutálisabb bűncselekmény, amelyet Mikulás-jelmezben elkövettek a Los Angeles-i külvárosban, Covinában történt. 2008. december 27-én Bruce Jeffrey Pardo ajándék helyett a házi készítésű lángszóróját csomagolta be. Azzal és négy kézifegyverrel látogatta meg volt feleségét, akivel azelőtt egy héttel véglegesítették válásukat. A házban a nő családja, rokonai ünnepeltek: összesen huszonöten. Amikor az ajtón kopogtattak, a volt feleség nyolcéves húga nyitott ajtót a Mikulás-ruhába öltözött Pardónak.
A férfi gondolkodás nélkül rálőtt a kislányra, aki azonban túlélte a támadást.

Azután a nappaliba lépett, és tüzet nyitott a családra.

Bár a legtöbbjüknek sikerült elmenekülniük, de a volt feleség és annak szülei meghaltak a golyózáporban.
Aztán Pardo kicsomagolta a lángszórót, és felgyújtotta a házat.A vérengzésben négyen belehaltak a sérüléseikbe, ketten pedig elégtek.