Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának

TRUMP, Donald; PENCE, Mike
Washington, 2017. december 6. Donald Trump amerikai elnök mutatja az általa aláírt, Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő dekrétumot Mike Pence alelnök jelenlétében a washingtoni Fehér Házban 2017. december 6-án. Trump bejelentette továbbá, hogy Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezteti át az amerikai nagykövetséget. (MTI/AP/Evan Vucci)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának – jelentette be szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, egyúttal közölte, hogy az amerikai nagykövetséget átköltöztetik Tel-Avivból Jeruzsálembe.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok továbbra is "mélyen elkötelezett" a közel-keleti béke megteremtése mellett – hangsúlyozta szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, és fogadkozott, hogy mindent megtesz a béke megteremtése érdekében az izraeliek és a palesztinok között.

Washington, 2017. december 6. Donald Trump amerikai elnök mutatja az általa aláírt, Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő dekrétumot Mike Pence alelnök jelenlétében a washingtoni Fehér Házban 2017. december 6-án. Trump bejelentette továbbá, hogy Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezteti át az amerikai nagykövetséget. (MTI/AP/Evan Vucci) Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Trump közölte, hogy "természetesen lesznek nézeteltérések és ellentétek", miután bejelentette, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és oda költöztetik át az amerikai nagykövetséget. "Biztosak vagyunk azonban abban, hogy végül – ahogyan orvosoljuk ezeket az ellentéteket – elérkezünk a nagyobb megértéshez és együttműködéshez."

Leszögezte, hogy

Jeruzsálemnek mindhárom nagy vallás – a zsidóság, a kereszténység és az iszlám – szent helyének kell maradnia.

Trump hozzátette: arra utasította a külügyminisztériumot, hogy készítse el a nagykövetség átköltöztetésének tervét Tel-Avivből Jeruzsálembe.