Elfogták a bukaresti metrós gyilkost, aki a sínekre lökött két nőt

2017.12.14. 09:22

Két nőt is a metró elé lökött egy 40 év körüli nő Bukarestben: az egyikük meghalt, a másik könnyebb sérülésekkel megúszta a gyilkossági kísérletet. A rendőrök szerint mentális problémái vannak a nőnek, akit kihallgatniuk is nehéz volt összefüggéstelen beszéde miatt.

Két metrómegállóban is megpróbálta a sínekre lökni az utasokat a zavarodott nő kedd délután. A dristori állomáson várakozó 25 éves nő meghalt, miután az érkező metró elsodorta. 

A rendőröknek a gyilkos második áldozata - akit a Costin Georgian állomáson próbált lelökni a 36 éves nő - adott személyleírást, így sikerült elfogni. A Maszol.ro bukaresti forrásokra hivatkozva azt írta, a nő nem tanúsított ellenállást.

A gyilkosságról és a gyilkossági kísérletről is felvételt készült, a zavarodott nő hidegvérrel lökte le áldozatait a sínek közé. A 25 éves fiatal nem tudott visszakapaszkodni a peronra, valahányszor megpróbálta, a gyanúsított lábbal visszalökte. A közelgő metrószerelvény elsodorta a fiatal lányt. (A felvétel utolsó másodperceit a helyi tévék sem adták le.)

Az őrizetbe vett nő beismerte a gyilkosságot, de nem tudott rá magyarázatot adni. Valószínűleg mentális betegségben szenved, mert összefüggéstelenül beszélt, és azt sem tudta megmondani, hogy hol lakik. Annyit sikerült róla kideríteni, hogy Magdalena Șerbannak hívják.

A felvételeken tisztán kivehető, hogy mindkét esetben voltak szemtanúk, mégsem segített senki a lányoknak.