Kiadhatják Olaszországnak a gyilkossággal vádolt a szabadkai férfit

Vágólapra másolva!
A spanyol hatóságok őrizetében lévő, több gyilkosság elkövetésével vádolt Norbert Feher belegyezett esetleges kiadatásába Olaszországnak, ahol szintén emberölés elkövetésével vádolják – közölte a 36 éves, szabadkai születésű szerb állampolgár ügyében eljáró spanyol bíróság vasárnap.
Vágólapra másolva!

A törvényszék szerint

a helyi hatóságok csak azt követően adhatják át Fehert az olasz kollégáiknak, hogy lefolytatták ellene Spanyolországban a háromrendbeli emberölés miatti vádeljárást.

Miután az olasz hatóságok lefolytatták ottani perét a férfi visszakerülne Spanyolországba, ahol letöltené börtönbüntetését.

Norbert Fehert péntek hajnalban vették őrizetbe a kelet-spanyolországi Cantavieja településénél, miután autójával balesetet szenvedett.

A férfinél három lőfegyvert is találtak, amelyekkel a spanyol rendőrség feltételezése szerint a férfi megölt két rendőrt és egy gazdálkodót csütörtökön a mintegy 100 kilométerrel északabbra található Albalate del Arzobispo település közelében.

Az "Igor az orosz" álnéven ismert bűnöző ellen még áprilisban adták ki a nemzetközi elfogatóparancsot az olasz hatóságok, miután ott is több bűncselekménnyel, köztük két olasz rendőr meggyilkolásával gyanúsítják.