A Kaspersky Lab beperelte az amerikai kormányt

Vágólapra másolva!
A moszkvai székhelyű, antivírus programokat gyártó Kaspersky Lab pert indított hétfőn az amerikai kormány ellen, mert úgy véli, Washington megfosztotta a tisztességes eljáráshoz való jogtól, amikor megtiltotta, hogy a kormányzati szektorban a cég termékeit használják.
Vágólapra másolva!

A belbiztonsági minisztérium szeptemberben adta utasításba, hogy minden kormányzati gépről 90 napon belül el kell távolítani a Kaspersky Lab termékeit, mert felmerült, hogy a cég a Kreml befolyása alá kerülhet, és termékeinek használata megkönnyítheti az orosz hírszerzés dolgát.

Donald Trump elnök a múlt héten írta alá a cég termékeinek használatát tiltó jogszabályt.

A Kapsersky Lab következetesen tagadja, hogy bármilyen kormánybefolyás alatt állna, és hangsúlyozza, hogy egyetlen kormánynak sem nyújt segítséget internetes kémkedésben.

de semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bármilyen bűncselekményt elkövettünk volna - írta hétfőn közzétett nyílt levelében a cég alapítója, Jevgenyij Kaszperszkij.

A cég azt is felajánlotta, lehetővé teszi, hogy független szakértők ellenőrizzék termékei forráskódját és frissítéseit, de amerikai tisztviselők szerint ez üdvözlendő, ám nem elégséges.