Itt három napra is elbújhat a család és mindenki jól szórakozhat

Lapita Hotel Dubaj
Lapita Hotel Dubaj
Vágólapra másolva!
Találkozás legendás hollywoodi és bollywoodi filmek szereplőivel, 60 millió legóelemből készült csodaépítmények és egy aktív szórakozásra és lubickolásra is tökéletes vízi park: mindez a világ egyik legnagyobb szórakoztató parkjában, a Dubai Parks and Resortsban. Itt biztosan nem fog unatkozni, ha gyerekekkel érkezik, de akkor sem, ha a barátaival.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnagyobb szórakoztató parkját építették fel Dubajtól alig háromnegyed órára a sivatagban. Aki gyerekekkel érkezik, annak szinte kötelező program a fantasztikus szórakoztató park. Két, három napit is el lehet tölteni anélkül, hogy a gyerekektől folyamatosan azt hallgatná az ember, hogy "menjünk már haza!" Még a tinédzserektől sem, mert a hullámvasutak, a csúszdák és más csodák néhány órára talán még őket is elszakítja a mobiltelefonoktól és a tabletektől.

Aprajafalva a dubaji Motiongate parkban Forrás: Origo

A szórakoztató park hatalmas területen fekszik és öt nagyobb egységből áll. Ezek közül a középkori francia hangulatot vagy az 1950-es évek Amerikáját megidéző részt, illetve az indiai, azaz a bollywoodi filmekre épülő részt mi idő hiányában kihagytuk. Annál is inkább, mert sajnos az indiai filmekről keveset tudunk. A Motiongate park sztárjait viszont mindannyian jól ismerjük: Kung Fu Pandát, Shreket, Alexet, az oroszlánt és persze a Hupikék Törpikéket. Velük szórakozhatunk, ha a legkisebbekkel meglátogatjuk Aprajafalva mását, felülünk a kissé testes pandát és mesterét követő lélekvesztőre egy sebesen kanyargó folyón, vagy hullámvasútra pattanunk Shrek és Madagaszkár hőseinek világában. Összesen 27 ilyen szórakoztató látványosságot próbálhatunk ki, köztük 5 hullámvasutat. Ebből egy, a madagaszkáros tényleg csak a legbátrabbaknak ajánlott. Viszont a legtöbb program tényleg fantasztikus élmény, a legkisebbeknek és a felnőtteknek is.

Legoland Dubaj Forrás: Origo

Aki szereti a legózást, annak a szórakoztató központ egy másik része, Legoland garantáltan felejthetetlen élmény lesz. Összesen 60 millió legó elemből építették meg a legkülönfélébb építményeket és szerkezeteket. Például a világ több impozáns épületének méretarányos mását. De aki azt gondolná, hogy itt csak nézelődni lehet, nagyot téved! Itt is van hullámvasút a nagyobbaknak és mindenféle síneken gördülő járgányok a kisebbek, meg persze lehet legózni is, vagy beülni egy tengeralattjáróba.

Vízi park Dubajban Forrás: Origo

És ha már a víznél tartunk. A vízi park azért is jó ötlet, mert a rengeteg élmény és adrenalin előtt és után jó kicsit megpihenni a hullámmedencében vagy éppen egy lassan körbe-körbe sodródó gumimatrac tetején. Nem mintha nem lenne itt is lehetőség az adrenalinszintet csúcsra járatni. A legelképesztőbb csúszdákon tehetjük próbára magunkat. Van, amelyik 13 méter magasról indul és olyan is, ahol egy tölcsérben pörgünk jó párat - megszámolni lehetetlen - mielőtt lezúdulunk a vízbe.

Lapita Hotel, Dubaj Forrás: Lapita Hotel

A szórakoztató park minden egyes része önmagában egész napra szóló élményt ad. De ami a legjobb az egészben, hogy ha akarjuk, el sem kell hagynunk a központ területét egészen addig, amíg jól érezzük magunkat. Merthogy a parkban egy polinéziai témájú szálloda is van, a Lapita Dubai Parks and Resorts. Aki itt száll meg, annak ingyenes belépőjegyeket adnak a vidámparkokba, továbbá öt étterem közül választhat és még két úszómedencében is hűsölhet.

Lapita Hotel, Dubaj Forrás: Origo

A nagy területen, gondozott kertek között húzódó épületek minden egyedileg tervezett, polinéz stílusú berendezést kaptak. A szobák dekorációja is különleges.