Találkozás legendás hollywoodi és bollywoodi filmek szereplőivel, 60 millió legóelemből készült csodaépítmények és egy aktív szórakozásra és lubickolásra is tökéletes vízi park: mindez a világ egyik legnagyobb szórakoztató parkjában, a Dubai Parks and Resortsban. Itt biztosan nem fog unatkozni, ha gyerekekkel érkezik, de akkor sem, ha a barátaival.

A világ egyik legnagyobb szórakoztató parkját építették fel Dubajtól alig háromnegyed órára a sivatagban. Aki gyerekekkel érkezik, annak szinte kötelező program a fantasztikus szórakoztató park. Két, három napit is el lehet tölteni anélkül, hogy a gyerekektől folyamatosan azt hallgatná az ember, hogy "menjünk már haza!" Még a tinédzserektől sem, mert a hullámvasutak, a csúszdák és más csodák néhány órára talán még őket is elszakítja a mobiltelefonoktól és a tabletektől.

Aprajafalva a dubaji Motiongate parkbanForrás: Origo

A szórakoztató park hatalmas területen fekszik és öt nagyobb egységből áll. Ezek közül a középkori francia hangulatot vagy az 1950-es évek Amerikáját megidéző részt, illetve az indiai, azaz a bollywoodi filmekre épülő részt mi idő hiányában kihagytuk. Annál is inkább, mert sajnos az indiai filmekről keveset tudunk. A Motiongate park sztárjait viszont mindannyian jól ismerjük: Kung Fu Pandát, Shreket, Alexet, az oroszlánt és persze a Hupikék Törpikéket. Velük szórakozhatunk, ha a legkisebbekkel meglátogatjuk Aprajafalva mását, felülünk a kissé testes pandát és mesterét követő lélekvesztőre egy sebesen kanyargó folyón, vagy hullámvasútra pattanunk Shrek és Madagaszkár hőseinek világában. Összesen 27 ilyen szórakoztató látványosságot próbálhatunk ki, köztük 5 hullámvasutat. Ebből egy, a madagaszkáros tényleg csak a legbátrabbaknak ajánlott. Viszont a legtöbb program tényleg fantasztikus élmény, a legkisebbeknek és a felnőtteknek is.

Legoland DubajForrás: Origo

Aki szereti a legózást, annak a szórakoztató központ egy másik része, Legoland garantáltan felejthetetlen élmény lesz. Összesen 60 millió legó elemből építették meg a legkülönfélébb építményeket és szerkezeteket. Például a világ több impozáns épületének méretarányos mását. De aki azt gondolná, hogy itt csak nézelődni lehet, nagyot téved! Itt is van hullámvasút a nagyobbaknak és mindenféle síneken gördülő járgányok a kisebbek, meg persze lehet legózni is, vagy beülni egy tengeralattjáróba.

Vízi park DubajbanForrás: Origo

És ha már a víznél tartunk. A vízi park azért is jó ötlet, mert a rengeteg élmény és adrenalin előtt és után jó kicsit megpihenni a hullámmedencében vagy éppen egy lassan körbe-körbe sodródó gumimatrac tetején. Nem mintha nem lenne itt is lehetőség az adrenalinszintet csúcsra járatni. A legelképesztőbb csúszdákon tehetjük próbára magunkat. Van, amelyik 13 méter magasról indul és olyan is, ahol egy tölcsérben pörgünk jó párat - megszámolni lehetetlen - mielőtt lezúdulunk a vízbe.

Lapita Hotel, DubajForrás: Lapita Hotel

A szórakoztató park minden egyes része önmagában egész napra szóló élményt ad. De ami a legjobb az egészben, hogy ha akarjuk, el sem kell hagynunk a központ területét egészen addig, amíg jól érezzük magunkat. Merthogy a parkban egy polinéziai témájú szálloda is van, a Lapita Dubai Parks and Resorts. Aki itt száll meg, annak ingyenes belépőjegyeket adnak a vidámparkokba, továbbá öt étterem közül választhat és még két úszómedencében is hűsölhet.

Lapita Hotel, DubajForrás: Origo

A nagy területen, gondozott kertek között húzódó épületek minden egyedileg tervezett, polinéz stílusú berendezést kaptak. A szobák dekorációja is különleges.