Halálos buszbaleset Izlandon

buszbaleset, M3-as autópálya, 22 sérült
A sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet. Egyik utasa meghalt, másik 12 pedig súlyos sérülést szenvedett. (Képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Izland egyik autópályáján egy turistabusz hátulról belerohant egy személygépkocsiba, majd az árokba borult.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség jelentése szerint a tragikus baleset szerda délután Reykjavíktól 250 kilométerre, az Eldhraun jégmezőnél történt, az egész szigetországot keresztülszelő fagyos Hringvegur autópályán.

A 46 kínai turistát szállító busz sofőrje valószínüleg későn fékezett, és a jeges úton belerohant az előtte haladó gépjárműbe. Szemtanúk szerint ezután a busz átszakította a szalagkorlátot, majd az árokban többször átfordult.

A sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet. Egyik utasa meghalt, másik 12 pedig súlyos sérülést szenvedett. (Képünk illusztráció) Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az egyik utas azonnal szörnyethalt, másik 12 turista súlyos sérüléseket szenvedett. Őket 3 mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A rendőrség közlése szerint a buszon kétfős személyzet, azaz két sofőr volt. Mindketten könnyebb sérüléssel megúszták a balesetet.

A reykjavíki rendőrség szóvivője szerint az sem kizárt, hogy a busz előtt haladó személygépkocsi hirtelen fékezése vezetett a tragédiához, legalábbis ezt vallotta a buszsofőr, aki karcolásokkal szállt ki a roncsból.

A kínai turistacsoport egyébként az egyhetes kirándulásuk negyedik napját töltötte Izlandon. A tervek szerint a szilvesztert már otthon töltötték volna.