Moszkvában betonakadályok százaival biztosítják az újévi ünnepségeket

2017.12.29. 18:24

Több száz betonakadályt helyeznek el Moszkvában az újévi ünnepségek biztosítása céljából - tájékoztatta pénteken a moszkvai biztonsági szolgálat a TASZSZ orosz hírügynökséget.

A csaknem 800 betonblokkot a moszkvai metró legforgalmasabb állomásainál, és a nagy tömegrendezvények helyszínein állítják fel, a munkával szombatra végeznek.
Moszkvában évek óta tart a nehézgépjárművek behajtását megakadályozó berendezésekkel felszerelt biztonságos területek kialakítása a nagy tömegek által látogatott helyszíneken - emlékeztetett közleményében a biztonsági szolgálat, hozzátéve, hogy a város lakosai és látogatói biztonságára pedig különösen nagy figyelmet fordítanak a nagyszabású ünnepségek előtt.

Várhatóan a legnagyobb ünneplő tömeg a központban, a Vörös téren lesz, így oda kerül a betontömbök zöme.Forrás: Fortepan

A biztonságra emellett videokamerákkal és légi megfigyeléssel is ügyelnek, valamint több mint tízezer fémtorlaszt is kihelyeznek.

Ezenkívül ellenőrzőpontokat állítanak fel a szabadtéri rendezvényeken, ahol kézi fémdetektorokkal vizsgálják át az eseményre látogatókat, akiknek emellett detektoros kapukon is át kell haladniuk.

Az eseményeken a rendet több mint 46 ezren biztosítják december 30-tól január 8-ig, vagyis az ortodox karácsonyt követő napig.

Hétfői buszbaleset:
Az orosz fővárosban hétfőn egy metróállomás gyalogos aluljárójába hajtott egy autóbusz. A balesetben legkevesebb öten életüket vesztették és tizenöten megsérültek, de a hatóságok kizárták a szándékosság és a terrorcselekmény lehetőségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK