Nyugodtan telt az ünnep Ausztriában

Családosan, kisgyerekkel is lehet jó a szilveszter estét tűzijáték
Vágólapra másolva!
Békésen, az első jelentések szerint komolyabb incidensek nélkül köszöntötték az újévet hétfőn, nulla órakor Európa több nagyvárosában.
Vágólapra másolva!

Berlinben, a német főváros egyik jelképének számító Brandenburgi kapunál tízezrek ünnepeltek, más jelentések szerint

mintegy százezer mulatozó várta az éjfélt.

Amint az óra éjfélt ütött, tűzijáték világította be az eget. Hagyományosan a Brandenburgi kapu mögötti téren tartott szabadtéri esemény a legnagyobb szilveszteri mulatság Németországban.

Családosan, kisgyerekkel is lehet jó a szilveszter estét tűzijáték Forrás: Shutterstock

Jelentős ünnepi rendezvények voltak Hamburgban, Kölnben és Münchenben is,

mindenütt szigorú biztonsági intézkedések közepette,

hogy megelőzzék a korábbi években előfordult tömeges szexuális erőszakot, tolvajlást és rablásokat.

Az éjfélig érkezett jelentések szerint nyugalomban zajlottak a szilveszteri rendezvények Bécsben is, az osztrák főváros központi terein, a Prater parkjában, valamint a seestadti Apsern tónál tartott zenei és szórakoztató programon, ahol mintegy százezren élvezték a szabadtéri koncerteket és dj-műsort.

- közölte egy rendőrségi szóvivő az APA osztrák hírügynökséggel.

"Csodálatos, hogy ilyen sok, különböző országból, kultúrából és generációból érkezett ember ma békében és közösen tudta ünnepelni Bécsben az újévet" - lelkendezett közleményében az esemény rendezője.
Innsbruckból ugyanakkor azt jelentette az osztrák rendőrség, hogy szilveszter délutánján 6300, tiltott kategóriájú tűzijáték-petárdát vontak ki a forgalomból. A rendőrség egy 32 éves osztrák férfi miatt lépett akcióba, aki járókelők, köztük kisgyermekek közvetlen közelében gyújtotta be a petárdákat. Így bukkantak rá egy ipari telepen a nagy mennyiségű tiltott robbanószerre.
A párizsiak a Diadalívnél tartott tűzijátékkal fogadták az újévet, és a Champs-Élysée sugárúton ünneplők százezrei fordultak meg.
Az elmúlt két év több súlyos terrortámadását követően a hatóságok mindent megtettek, hogy nyugalomban teljen a szilveszter. A karácsonyi és szilveszteri biztonsági intézkedésekben Franciaország szerte közel százezer katonát és rendőrt mozgósítottak.
A Champs-Élysée-re érkezők táskáit alaposan átvizsgálták, és a sugárút mentén mindenütt akadályokat telepítettek, hogy megakadályozzanak minden esetleges autós támadást.