A kamerák előtt lőttek le egy fiatal fiút. A felvételeken látszik ahogy egy csoport a fiút körbeveszi, megütik, aztán az egyik támadó előveszi a fegyverét, aztán lelövi. Mint kiderült a támadásra a fiú barátnője bérelte fel a bandát.

Rodion Grigoryev a támadás ótán kómában van, fél szemét eltávolították és az agya is súlyosan megsérült. A golyó közvetlen közelről csapódott a koponyájába.

A fiú látogatóba ment barátnőjéhez Yulia Vinterhez. Amikor az ajtaján kopogott a lány nem nyitott ajtót.  Amikor a fiú felhívta 21 éves barátnőjét, aki manikürös, a lány azt mondta neki, pont kuncsaft van nála. Amikor letették a telefont a lány  

egy csapat verőembert hívott, akik meg is érkeztek és az utcán belekötöttek Grigoriyevbe. Először jól láthatóan vitatkozni kezdenek, aztán megütik. Végül pedig közvetlen közelről fejbe lövik.

A felvételen az is jól ltátszik ahogy a fiú rongybabakén hullik a földre. Támadói még egy darabig ott  maradnak. Egy autó riasztója is beindul, valószínűleg a fegyver durranására. 

Rodion Grigoryev anyja Natalya azt nyilatkozta, az orvosok azt mondták készüljünk fel a legrosszabbra.

A rendőrség letartóztatta a 35 éves Alexey Neresyan aki rálőtt Grigoryevre és Davydovot is kihallgatták már.