Zavargások törtek ki a kolerajárvány sújtotta zambiai fővárosban

2018.01.12. 09:59

Lusaka egyik zsúfolt nyomornegyedében voltak a zavargások, miután a héten a hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a súlyosbodó kolerajárvány miatt.

Kanyama városnegyedbe rendőröket vezényeltek ki a zavargók megfékezésére. A randalírozók lezárták a városnegyed egyik fő utcáját, a rendőrök könnygázzal igyekeztek feloszlatni az összeverődött tömeget.

Zambiában országszerte napok óta zárva tartanak az iskolák a járvány miatt, amely már több mint 60 ember halálát okozta. Kanyamában kedden rendeltek el kijárási tilalmat, betiltották a tömegrendezvényeket és az utcai árusítást.

A súlyos hasmenéssel és hányással járó, gyors kiszáradáshoz vezető betegség szeptember végén jelent meg a dél-afrikai állambanForrás: MTI/EPA/Jahja Arhab

A súlyos hasmenéssel és hányással járó, gyors kiszáradáshoz vezető betegség szeptember végén jelent meg a dél-afrikai államban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint.

A zambiai egészségügyi minisztérium adatai szerint a kolerafertőzések túlnyomó részét a fővárosban regisztrálták. Lusakában mintegy egymillió embert oltanak be a betegség ellen, a WHO közlése szerint a vakcinák már megérkeztek Zambiába.