Újabb taggal bővülhet a holland király család, ugyanis Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra fel akarja venni apja nevét és rangját. A kérdésről hamarosan dönthet az illetékes bíróság.

A fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni és azt is akarja, hogy neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. Erre a holland törvények szerint jogot formálhat.

A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, ám döntésével Carlos herceg nem értett egyet és fellebbezést nyújtott be. A hétfői meghallgatást követően az illetékes holland bíróság várhatóan másfél hónap múlva hoz ítéletet.

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és a herceg gyerekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, ugyanakkor semmilyen kapcsolatot sem tart fent a családdal.

Korábban azt mondta a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amelyet ő teljes mértékben tiszteltben tart. Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. A herceg 2010 óta házas, három gyermek édesapja.