Megint kórházba került a volt perui elnök

Vágólapra másolva!
Szívpanaszokkal ismét kórházba került az elnöki kegyelemmel börtönéből szabadult Alberto Fujimori volt perui elnök – mondta el orvosa vasárnap egy helyi lapnak, az El Comerciónak.
Vágólapra másolva!

Alejandro Aginagu azt mondta, a politikus állapota annak ellenére nem stabil, hogy az elmúlt napokban dinamikusan javult egészsége.

A Canal N tévétársaság egy filmfelvételt közölt, amelyen a 79 éves Fujimori integetett egy járműben, amivel fia, Kenji egy limai kórházhoz szállította.

Fujimori 1990 és 2000 között volt Peru elnöke. Mintegy nyolc éve, 2009 áprilisában, az emberi jogok megsértése és korrupció miatt 25 év börtönre ítélték, de karácsonykor kegyelmet kapott Pedro Pablo Kuczynski jelenlegi államfőtől. A döntés ellen tiltakozva több mint 30 ezren vonultak az utcára. Szabadulása után december 23-án sürgősségi kezelésre egy klinikára került, ahonnan négy nap múlva elbocsátották.

A dél-amerikai országot 1990 és 2000 között irányító politikust sokan korrupt diktátornak, míg mások meg nem értett hősnek tartják.