Öngyilkos merénylők robbantottak Bagdadban, sok a halott

2018.01.15. 07:34

Két robbantásos merényletet követtek el hétfő reggel Bagdad központjában, a támadásban 38-an meghaltak, és több mint 100-an megsebesültek – közölte a bagdadi egészségügyi hivatal.

 A halottak száma feltehetően nőni fog, mert sok sebesült állapota válságos.

Az iraki biztonsági erők tagjai helyszínelnek Bagdad központjában, ahol két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egymás közelében 2018. január 15-énForrás: MTI/AP/Ali Abdul Haszan

Szaad Maan belügyminisztériumi szóvivő szerint két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az iraki főváros központjában lévő Tajaran téren. A tér Bagdad fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontja, reggelente ott gyülekeznek azok, akik munkát keresnek. Szemtanúk szerint mindkét robbanás egy gyülekezőhely közelében történt.

A Tajaran téren az elmúlt években többször követtek el merényleteket. A hétfői támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

Irak decemberben jelentette be az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni háború végét, a szélsőségeseket kifüstölték minden iraki településről, Bagdadból is, de terrorsejtek tevékenykednek még a főváros északi részén. Az IÁ számos merényletet hajtott végre Bagdadban és máshol Irakban.