Letartóztattak egy Izladról Angliába utazó férfit, aki nem kevesebb mint tíz pulcsit és nyolc nadrágot viselt becsekkolásnál. Mint utólag kiderült, így akarta elkerülni, hogy külön fizetnie kelljen a poggyászért.

Ryan Carney Williams, kétszer próbált meg haza repülni, két nap alatt kétszer is sikertelenül. Először a British Airways pilótája és utaskisérői utasították vissza. A jegyellenőrző pultnál állították meg.

Izland repülőtérForrás: Shutterstock

A férfi durván viselkedett velük, ezért biztonsági őrt hívtak, és a rendőröket is.  Williamset a rendőrök  paprika sprayvel lefújták, majd a földre teperték - írta meg az Iceland Monitor.

Másodjára sem szállhatott fel

Kihallgatása után másnap Williams taxival utazott a reptérre, az anyjától kapott kölcsön pénzből. Az Easy Jet angliába tartó járatára vett jegyet. A biztonsági kapuknál nem volt gond, ott simán átjutott a vastag öltözékben, de aztán ismét feltartották, és az előző napi viselkedésére hivatkozva nem engedték fel erre a gépre sem.

A férfi Izladon ragadt, pénz és a csomagok nélkül, mert azokat a British Airways járat elvitte. Végül a Norwegian Airlines egyik gépével tért haza Angliába. Williams úgy véli, amiatt nem engedték fel a gépekre, mert fekete bőrű és nem az extrém viselkedése miatt. Mind a két légitársaság visszafizeti a jegy árát a férfinak, miután az kapcsolatba lépett a vevőszolgálatukkal.