A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában

fidesz kongresszus 2015 gál kinga ep képviselő
Vágólapra másolva!
A migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően szerdán.
Vágólapra másolva!

A képviselő kiemelte, a legnagyobb kihívás a migráció, amivel a bolgár elnökségnek meg kell küzdenie. Véleménye szerint az illegális migráció kapcsán egyre több európai polgár akaratát kell figyelembe venni, amely szerint

a külső határokat meg kell tudni védeni.

"Ez elsődleges felelőségünk. A külső határvédelemre fordított milliók - Magyarország részéről - is a szolidaritás fogalomkörébe kell tartozzanak" - hangsúlyozta a képviselő.

A valódi menekülteket az Európai Unión kívül kell kiválasztani a migránsok tízezreiből,

segíteni pedig ott kell a világban, ahol a baj van, a problémát nem szabad behozni Európába

- tette hozzá a politikus.

Gál Kinga írásbeli hozzászólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós felmérések alapján a megkérdezettek 82 százaléka szerint az Európai Uniónak határozottabban kell fellépnie a terrorizmus ellen. A most készülő Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS) ezeket az aggályokat fogja orvosolni, valamint nagymértékben hozzá fog járulni a terrorellenes és az illegális migráció ellenes küzdelemhez, ezáltal növelve az európai állampolgárok biztonságát. A néppárti képviselő örömét fejezte ki, hogy decemberben ideiglenes megállapodás született az észt elnökséggel és reményét fejezte ki, hogy a bolgár elnökség alatt véglegesen sikerül lezárni azt.