A súlyos sérüléssel járó baleset szerda hajnalban történt az észak-szlovákiai 65-ös főúton Martin (Turócszentmárton) közelében. Északi szomszédunknál egyébként egy nap alatt több mint 100 közúti baleset történt.

Nem éppen szokványos balesethez riasztották hajnalban a túrószsentmártoni ( Martin) tűzoltókat.

A városból kivezető 65 -ös autóúton egy hókotró teherautó épp az éjszaka lehullott nagy mennyiségű havat takarította, amikor oldalról belerohant egy személygépkocsi.

Szlovákiában a szélsőséges időjárási viszonyok miatt az elmúlt 24 órában száznál is több közúti baleset történt.Forrás: Facebook/HaZZ SR

 A kiérkező tűzoltóknak lángvágóval sikerült kiszabadítaniuk a roncsból a súlyos sérüléseket szenvedetett sofőrt, akit a mentők még időben kórházba szállítottak.

Szlovákiában  a zord időjárás miatt az elmúlt 24 órában igazi nagyüzem volt nemcsak a tűzoltóknál, hanem persze a rendőrségnél és a mentőknél is, hisz az elmúlt 24 órában országszerte 112 közúti baleset történt

- nyilatkozta a Szlovák Távirati Irodának (TASR) Zuzana Farkasová, a Szlovák Tűzoltóparancsnokság szóvivője, aki hozzátette hogy a reggelre megenyhült időjárásnak köszönhetően helyre állt a rend,  minden út járható.

Északi szomszédunknál jelenleg szinte mindenhol 0 fok felett van a hőmérséklet, gyengén felhős az égbolt. A Magas-Tátrából is csak -1 fok melletti gyenge hószállingózásról számoltak be.