Hókotróval karambolozott egy személygépkocsi Szlovákiában

Szerda hajnalban hókotróval karambolozott egy személygépkocsi a szlovákiai Martin közelében.
Szlovákiában a szélsőséges időjárási viszonyok miatt az elmúlt 24 órában száznál is több közúti baleset történt.
Vágólapra másolva!
A súlyos sérüléssel járó baleset szerda hajnalban történt az észak-szlovákiai 65-ös főúton Martin (Turócszentmárton) közelében. Északi szomszédunknál egyébként egy nap alatt több mint 100 közúti baleset történt.
Vágólapra másolva!

Nem éppen szokványos balesethez riasztották hajnalban a túrószsentmártoni ( Martin) tűzoltókat.

A városból kivezető 65 -ös autóúton egy hókotró teherautó épp az éjszaka lehullott nagy mennyiségű havat takarította, amikor oldalról belerohant egy személygépkocsi.

Szlovákiában a szélsőséges időjárási viszonyok miatt az elmúlt 24 órában száznál is több közúti baleset történt. Forrás: Facebook/HaZZ SR

A kiérkező tűzoltóknak lángvágóval sikerült kiszabadítaniuk a roncsból a súlyos sérüléseket szenvedetett sofőrt, akit a mentők még időben kórházba szállítottak.

- nyilatkozta a Szlovák Távirati Irodának (TASR) Zuzana Farkasová, a Szlovák Tűzoltóparancsnokság szóvivője, aki hozzátette hogy a reggelre megenyhült időjárásnak köszönhetően helyre állt a rend, minden út járható.

Északi szomszédunknál jelenleg szinte mindenhol 0 fok felett van a hőmérséklet, gyengén felhős az égbolt. A Magas-Tátrából is csak -1 fok melletti gyenge hószállingózásról számoltak be.