Akkora hóvihar van Japánban, hogy járatokat kellett törölni

2018.01.22. 21:12

Felfüggesztettek 278 járatot Japán főbb légitársaságai. A Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) a legmagasabb fokú riasztást adta ki csaknem az egész fővárosi régióra.

A JMA utoljára négy évvel ezelőtt adták ki a legmagasabb fokú riasztást. A Japánt 2014 februárjában sújtó hóviharban hat ember vesztette életét, több mint ezren megsérültek.

A JMA előrejelzése szerint a hótakaró akár a félméteres vastagságot is elérheti a Honsú szigetén található Tóhoku északkeleti régióban, míg az ország nyugati és déli részén húsz centiméter vastag hó várható.

Hóakadály miatt megrekedt vonat a Niigata prefektúrabeli Sandzso térségében január 12-énForrás: MTI/AP/Kyodo News/Takekuma Szuo

A legmagasabb fokú riasztás és a további sűrű havazásokra vonatkozó előrejelzések miatt 278 járatot függesztettek fel a Haneda és Narita tokiói nemzetközi repülőtereken.

Az NHK japán állami műsorszolgáltató szerint a Tokió és Jamanasi, Csiba, Tocsigi, Nagano és Sizuoka prefektúrák között közlekedő több mint száz vonatjáratot függesztettek fel. Az NHK korábbi beszámolója alapján az elmúlt évek egyik legsúlyosabb hóviharának következtében több tucatnyian sérültek meg és több száz közlekedési balesetet jelentettek Tokióban és környékén.