Germaine Greer bírálta azokat a sztárokat, akik „széttárták a lábukat” Harvey Weinsteinnek

Germaine Greer, ausztrál feminista író
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 09: Germaine Greer attends the Power of Film and Moving Images symposium at The Royal Institution on February 9, 2017 in London, England. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Germaine Greer feminista ikon őszintén kifejezte véleményét azokkal szemben, akik #MeToo mozgalom során zaklatással vádolták Harvey Weinstein amerikai producert, de valójában „széttárták a lábukat" előtte és most ezzel büszkélkednek, írta az NME nevű brit zenei szaklap.
Vágólapra másolva!

Greert az év ausztráljának választották Nagy-Britanniában, ennek tiszteletére rendeztek egy bált szombaton a londoni Ausztrália Házban.

Germaine Greer, ausztrál feminista írónő. Forrás: Getty Images/David M. Benett

Az esemény előtt egy interjút adott, amelyben a következőket mondta:

„Azt akarom és mindig is azt akartam, hogy a nők reagáljanak azonnal.

Régen voltak olyan filmek – többek között a Carry On komédia - amelyben a férfiak rohangáltak a nők után, de azok mindig lerázták őket. Nem féltünk tőlük."

Majd hozzátette: ami különbséget jelent az az, hogy ha egy embernek pénze és hatalma van, mint például Harvey Weinsteinnek.

„Azt akarom, hogy a nők itt és most reagáljanak" folytatta Greer.

Ha a férfi elkezdi fogdosni a nőt, akkor a nő azt kell mondja tisztán és érthetően, hogy stop.

A nem melyik része nem érthető?

A feminista ikon Woody Allen elleni rágalmakról is beszélt. Mint közismert, a híres rendező a vádak szerint szexuális viszonyt folytatott örökbefogadott lányával, Dylan Farrow-al. Greer szerint ez a történet már 20 évvel ezelőtt volt és fura most azt követelni, hogy Allen emiatt ne rendezzen filmeket.

Amikor történt az eset lehet, hogy ez jó ötlet lett volna, de ma már nem az.

Azt interjút követően a közösségi médiában Germaine Greer érzéketlenséggel vádolták a szexuális erőszak áldozataival szemben.

A közismert feminista még nem reagált a vádakra.